News

Video. Frig în toată țara. La munte s-au depus straturi groase de zăpadă

În toată țara sunt temperaturile scăzute. La munte a început să ningă ca-n povești încă de sâmbătă dimineață.
10.10.2021 | 12:27
Video Frig in toata tara La munte sau depus straturi groase de zapada
ADVERTISEMENT

Vremea este rece în toată țara în acest weekend. Astfel, iarna începe să-și facă simțită prezența mai devreme în anumite zone.

La Rânca, în județul Gorj, s-a așternut de sâmbătă dimineață un strat gros de zăpadă, de 10 cm. La fața locului s-au deplasat drumarii cu utilaje de deszăpezire, pentru a nu pune traficul  în dificultate.

ADVERTISEMENT

La Rânca s-a depus strat de zăpadă de 10 cm

Imagini au fost surprinse de câțiva turiști, care le-au postat, ulterior, pe rețelele de socializare.

”Bună dimineața, dragi prieteni” Astăzi, 9 octombrie, într-o zi de sâmbătă, 2021, ne apropiem de sezonul de iarnă.

ADVERTISEMENT

De sezonul schiabil care sperăm să fie la fel ca și anul trecut: fără viruși, ca toți prietenii, toți românii să schieze, să fie sănătoși și să nu ne uite. Rânca 2021.”, a spus un bărbat, pe facebook, care a filmat toată zăpada din calea sa.

A nins cu abundență și la Voineasa şi în Luncile Prigoanei, din Munții Șureanu, în Munţii Bucegi, dar și la Bușteni. Și aici, au intervenit utilaje de deszăpezire.

ADVERTISEMENT

Șoferii sunt sfătuiți de către autorități să circule cu prudență în locurile menționate, pentru a se evita producerea de accidente. De altfel, toți conducătorii auto trebuie să aibă mașinile echipate pentru sezonul de iarnă.

Cât va mai persista vremea rece în țară

Conform meteorologilor, există o informare de ninsoare și lapoviță la munte, până luni la ora zece.

ADVERTISEMENT

”Stratul de zăpadă acum cred că este mai mare în Munții Bucegi și pe Valea Prahovei. De la stațiile noastre meteo știm că sunt deja cam 4-5 cm de zăpadă și încă mai ninge. Ninsorile se vor retrage către vestul Carpaților Meridionali, așa că în următoarele ore, până diseară și chiar și mâine, la Rânca, stratul de zăpadă va mai crește, timp în care în Oltenia și în Banat va ploua.

O parte din ploi vor fi însemnate cantitativ. Luni, un sistem noros dinspre Marea Mediterană va aduce precipitații în centrul, în sudul și în estul țării, sub formă de ploaie, la munte sub formă de ninsoare. Marți, un altfel de sistem noros va aduce aproximativ în aceleași zone ploi multe, o parte dintre ele însemnate cantitativ, la munte iar ninsoare.

Practic, săptămâna viitoare miercuri, precipitațiile par să fie mai puține, dar vântul se va intensifica. (…)

În ceea ce privește temperatura, rămâne o vreme deosebit de rece. (…) Semnalele sunt că la finalul săptămânii viitoare ninsorile vor fi mai multe, mai consistente și posibil să nu fie doar la munte ci și în zone mai joase de relief. Din păcate, luna octombrie pare să se încheie, sau să fie, cu o vreme mai rece decât în mod obișnuit”, a declarat la România TV, Romica Jurca,  meteorolog ANM.

ADVERTISEMENT