News

Video. Furtunile violente au făcut prăpăd în țară: acoperișuri smulse și copaci doborâți, la Hunedoara

Furtunile violente din ultimele ore au făcut ravagii în mai multe zone din țară. La Hunedoara, acoperișuri ale unor locuințe au fost smulse de vijelia puternică.
12.07.2023 | 18:28
Video Furtunile violente au facut prapad in tara acoperisuri smulse si copaci doborati la Hunedoara
Dezastru lăsat în urmă de furtunile violente: acoperișuri smulse de vânt, copaci doborâți și mașini avariate, la Hunedoara. Sursa foto: replicahd.ro / servuspress.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Furtunile violente au lovit miercuri și Transilvania. Vijelia a smuls acoperișurile de pe câteva blocuri din Hunedoara. În plus, mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, iar câteva mașini au fost avariate.

Dezastru lăsat în urmă de furtunile violente: acoperișuri smulse de vânt, copaci doborâți și mașini avariate, la Hunedoara

Vremea extremă a produs pagube materiale importante, miercuri după-amiază, în zone din Transilvania. O furtună de câteva zeci de minute, a distrus totul în calea ei în zona municipiului Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, zeci de copaci au fost rupți ori smulși din rădăcini în cartierele municipiului, mai multe străzi au fost blocate de trunchiurile și crengile arborilor doborâți, iar mai multe mașini au fost avariate.

Cel mai grav este faptul că acoperișurile mai multor clădiri au avut de suferit. Acestea au fost rupte de forța vijeliei. Vântul a ajuns la viteze de peste 80 – 90 de kilometri pe oră, potrivit atenționării de vreme severă transmisă, miercuri, de ANM.

ADVERTISEMENT

Primăria Hunedoara a transmis un comunicat în care a menționat că acoperișurile căzute în urma furtunii erau fără autorizație. ”Cea mai mare parte a pagubelor produse în urma furtunii de astăzi, 12 iulie, este produsă de acoperişuri construite în anii 2000, fără ca acestea să fi fost avizate/autorizate de Primărie.

Reamintim că, în astfel de situaţii, responsabilitatea juridică le revine proprietarilor de locuinţe din respectivele blocuri. Deocamdată ne concentrăm pe intervenţiile în regim de urgenţă care sunt necesare astăzi”, au explicat reprezentații Primăriei, citați de ServisPress.ro.

ADVERTISEMENT

Furtuna a produs distrugeri și în alte localități

Tot din presa locală aflăm că furtuna violentă de miercuri a făcut ravagii și în alte zone din județul Hunedoara. Astfel, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Sântuhalm. Aici, un copac a căzut peste un autoturism. Din fericire, în vehicul nu se afla nicio persoană.

Tot în municipiul Hunedoara, o parte a unui acoperiș din tablă, având o suprafață de circa 90 de metri pătrați, a fost smuls de vântul puternic, prăbușindu-se peste trei autoturisme.

ADVERTISEMENT

”În satul Plopi, din comuna Bretea Română, un arbore a căzut pe carosabil, blocând circulația pe DN 66, iar pe Dealul Hațegului (DN 66), un copac a căzut pe carosabil, blocând ambele sensuri de circulație.

În municipiul Hunedoara și în orașul Călan, din cauza vântului puternic, mai mulți copaci au fost doborâți, fiind blocate mai multe artere de circulație. Doi arbori au căzut în localitățile Grădiștea de Munte și Bucium.

În continuare, forțele ISU Hunedoara se află la datorie pentru gestionarea eficientă a potențialelor intervenții generate de fenomenele prognozate”, a transmis Roxana Mateuț, purtătoarea de cuvânt a ISU Hunedoara, citată de ZHD.ro.

ADVERTISEMENT