News

Video. Game of Thrones și legătura cu Rusia. ”Winter is coming”. Femeile frumoase, vodca și prețurile mici, promovate într-un videoclip difuzat pe canalele rusești

Într-un videoclip promovat recent pe canalele rusești apare, printre altele, o replică din serialul Game of Thrones, dar și câteva dintre simbolurile pentru care e cunoscută Rusia: femeile frumoase, vodca și literatura.
29.07.2022 | 19:05
Video Game of Thrones si legatura cu Rusia Winter is coming Femeile frumoase vodca si preturile mici promovate intrun videoclip difuzat pe canalele rusesti
Cu această imagine începe videoclipul în care apare replica din serialul Game of thrones. Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Videoclipul în care este folosită celebra replică ”Winter is coming” (n.r. – Iarna se apropie – titlul primului episod al serialului HBO Game of Thrones/Urzeala tronurilor) a fost încărcat și pe YouTube.

Game of thrones și legătura cu invitația Rusiei pentru străini

De asemenea, el a fost distribuit și pe câteva rețele de socializare. Așa cum se poate constata urmărind imaginile, tema principală a acestui videoclip se referă la ceea ce are de oferit Rusia pentru străinii care s-ar decide să o viziteze la un moment dat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, prin replica ”Winter is coming” se poate interpreta că autorii videoclipului au dorit să sublinieze că la iarnă, Rusia poate tăia livrările de gaze naturale pentru Europa.

În acest context, mergând mai departe pe firul interpretării, probabil că cei care au publicat videoclipul au vrut să arate că pe continent urmează vremuri din ce în ce mai grele, în timp ce în Rusia viața va arăta diferit, având în vedere resursele energetice ale țării.

ADVERTISEMENT

În acest sens au fost prezentate câteva dintre simbolurile rusești celebre în toată lumea: literatura, baletul, arhitectura, religia, femeile frumoase, caviarul și vodca. De asemenea, s-a pus accent pe prețurile mici la energie, gaze naturale și apă, dar și pe pământul fertil, precum și pe tarifele reduse pentru serviciile de taxi și livrare a mâncării.

Afară este vară, dar vine iarna…

Au mai fost menționate valorile tradiționale, refuzul anulării culturale, dar și rezistența în fața sancțiunilor economice impuse de puterile occidentale după invazia Ucrainei, la 24 februarie. La finalul acestui filmuleț de prezentare este lansat următorul apel: ”Este timpul să te muți în Rusia. Nu întârzia. Vine iarna.”

ADVERTISEMENT

Mai trebuie spus că încă de la începutul videoclipului, când pe subtitrare apare mesajul ”This is Russia” (n.r. – asta este Rusia) sunt prezentate secera și ciocanul, simbolurile folosite pentru reprezentarea comunismului și a partidelor comuniste.

Pentru generația mai tânără și pentru cei mai puțin familiarizați cu secera și ciocanul, amintim că este vorba despre suprapunerea unor unelte care simbolizează alianța politică dintre țărănime și proletariatul industrial. În trecut, secera și ciocanul au fost încorporate în steagul roșu al Uniunii Sovietice (URSS).

ADVERTISEMENT
Tags: