News

Video. George Simion, scandal cu Virgil Popescu la Viena. Ministrul energiei va depune plângere penală

Președintele AUR, George Simion, l-a interpelat încă o dată pe Virgil Popescu. În urma scenelor înregistrate pe aeroportul din Viena, ministrul energiei a precizat că va depune plângere penală.
11.07.2022 | 07:38
Video George Simion scandal cu Virgil Popescu la Viena Ministrul energiei va depune plangere penala
George Simion l-a hărțuit pe Virgil Popescu și când s-a urcat în avion. Foto: captură facebook.com/george.simion.unire
ADVERTISEMENT

George Simion și Virgil Popescu s-au întâlnit duminică pe aeroportul din Viena. Președintele AUR a profitat de ocazie pentru a-i adresa mai multe întrebări ministrului energiei.

Virgil Popescu, jignit de George Simion la Viena

În cadrul unor transmisiuni în direct pe Facebook, George Simion s-a filmat când îl urmărea pe ministrul energiei. Alături de un alt mebru al formațiunii sale, Simion i-a adresat lui Virgil Popescu mai multe reproșuri și insulte aproape două ore.

ADVERTISEMENT

Ce faci, domnule Virgil? Ai venit să iei ordine de la OMV Petrom? Ce cauţi la Viena? La muncă nu te duci… Ai venit să iei ordine de la stăpânii tăi. Hal de ministru în Guvernul României. Uitaţi-vă cum l-am prins pe hoţul de Virgil la Viena.

Toată România uitați-vă la hoțul de Virgil. Ce faci hoțule? Te plimbi pe la Viena? Ia zi, cine-i trompetă rusească?”, a declarat George Simion în timp ce îl filma pe ministrul energiei pe aeroportul din Viena.

ADVERTISEMENT

Amintim că Virgil Popescu a publicat sâmbătă pe Facebook o imagine cu George Simion, despre care a lăsat să se înțeleagă că este ”trompetă rusească”.

Pe aeroport, Simion l-a urmărit pe Popescu atât în zona magazinelor duty free, cât și la o cafenea. Ulterior, liderul AUR l-a hărțuit pe ministrul energiei și în momentul îmbarcării în avionul care revenea în România.

ADVERTISEMENT

Nici Gigel Știrbu nu a scăpat de atacul lui Simion

În imagini apare la un moment dat și deputatul PNL, Gigel Știrbu, care îl însoțea pe Virgil Popescu. George Simion a avut câteva reproșuri și la adresa acestuia.

La finalul acestor episoade, Virgil Popescu a dezvăluit că deplasarea la Viena a fost făcută în contextul căsătoriei fiicei sale. De asemenea, ministrul energiei a precizat că în această săptămână va depune a treia plângere penală împotriva liderului AUR.

ADVERTISEMENT

Campania de hărţuire la adresa mea nu mă intimidează! Astăzi, în aeroport la Viena, unde am fost la cununia civilă a fiicei mele, care s-a căsătorit cu un tânăr austriac, am asistat la o tentativă nemaîntâlnită de hărţuire şi intimidare a lui George Simion împotriva mea.

Mulţi aţi avut ocazia să asistaţi la şuvoiul de invective şi minciuni la adresa mea, cauzate de disperarea că facem paşi importanţi spre independenţa energetică a României. Resping cu fermitate acuzaţiile şi condamn, public, acest tip de comportament agresiv.

Nu mă voi lasă intimidat de acest personaj, de această trompetă Putinista şi voi merge mai departe pe drumul independenţei energetice a României”, a transmis Virgil Popescu pe Facebook.

Conflictul dintre George Simion și Virgil Popescu a început la 7 februarie, în timpul moțiunii simple de cenzură împotriva ministrului energiei În timpul discursului susținut de ministrul energiei, George Simion s-a dus la tribună, l-a bruscat Popescu și i-a spus că este hoț. Ulterior, Parchetul General s-a autosesizat și a fost deschis dosar penal pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

ADVERTISEMENT