Fotbal international

PREMIER LEAGUE / VIDEO: Gerrard, ULTIMUL său Mersey Side Derby! Cum AU JUCAT Gardoş şi Pantilimon

Meciul dintre  Everton şi Liverpool s-a terminat la egalitate, 0-0, fiind unul dintre cele mai plictisitoare meciuri din această rundă. Cormoranii au fost nevoiţi să îl schimbe pe Lucas în...
07.02.2015 | 20:05
PREMIER LEAGUE  VIDEO Gerrard ULTIMUL sau Mersey Side Derby Cum AU JUCAT Gardos si Pantilimon

Meciul dintre  Everton şi Liverpool s-a terminat la egalitate, 0-0, fiind unul dintre cele mai plictisitoare meciuri din această rundă. Cormoranii au fost nevoiţi să îl schimbe pe Lucas în minutul 14, fiind accidentat, iar în locul său a intrat Allen.

VIDEO AICI CU TOATE GOLURILE ETAPEI!!! REZULTATELE DIN PREMIER LEAGUE ŞI CLASAMENTUL

UPDATE / Echipele de start la Everton – Liverpool. Steven Gerrard este titular!

everton

Steven Gerrard, legenda clubului Liverpool va juca sîmbătă de la 19:30 ultimul său Mersey Side Derby la 34 de ani. Gerrard va pleca la finalul stagiunii de la “cormorani” şi vrea să îşi pună amprenta asupra ultimului său derby rivalii de moarte a lui Liverpool, Everton. 

Gerrard joacă din 1998 la Liverpool şi este coşmarul rivalilor din oraş, avînd un palmares impresionant. În cele 32 de meciuri cu Everton, Liverpool cu Stevie în teren a cîştigat 17, a remizat de 10 ori şi a suferit doar 5 înfrîngeri. 

Englezii de la Sky Sports au făcut un top al meciurilor lui Steven Gerrard cu Everton în care englezul a fost înger sau demon pentru echipa sa. Totuşi, Stevie G. a fost de mai multe ori erou decît damnat în meciurile cu Everton:

1. Liverpool 3-2 Everton – Aprilie 1999

Primul meci al lui Gerrard în Mersey Side a fost o victorie. Stevie a jucat 20 de minute, însă a fost destul pentru a contribui la golul 3 al echipei sale. Pentru Liverpool au marcat Fowler (2) şi Berger.

2. Liverpool 0-1 Everton – Septembrie 1999

Unul dintre puţinele meciuri în care Stevie G. a fost erou negativ. El a fost unul dintre cei 3 jucători eliminaţi în acel meci. fiind trimis la cabine după cîteva minute după ce a intrat pe teren pentru un fault dur la Campbell, autorul unicului gol.

3. Liverpool 2-1 Everton – Martie 2005

Primul gol al lui Gerrard în Mersey Side Derby pe Anfield a venit în anul 2005, cu doar 2 luni înainte de finala nebună de la Istanbul în care a condus Liverpool spre cîştigarea Ligii Campionilor. Atunci, Gerrard şi Didi Hamman au adus victoria cormoranilor.

4. Liverpool 3-1 Everton – Martie 2006

 Un meci în care Steven Gerrard a fost eliminat încă din prima repriză. Din fericire pentru “cormorani”, autogolul lui Neville şi golurile lui Kewell şi Garcia au adus un succes clar pentru  Liverpool.

VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI 

5. Liverpool 4-0 Everton – Ianuarie 2014

 Una dintre cele mai dure înfrîngeri a lui Everton în derby a venit în ianuarie 2014, cînd Liverpool era în lupta pentru titlu. Atunci, Stevie G. a deschis recitalul cu o lovitură de cap şi “dubla” lui Sturridge şi reuşita lui Suarez au închis rezultatul.

Niciodată să nu spui niciodată

Teoretic, e ultimul derby Mersey Side pentru Steven Gerrard. Antrenorul lui Everton, Roberto Martinez a declarat înainte de meci că speră să strice sărbătoarea lui Stevie G. Însă, cele două echipe se mai pot întîlni în acest sezon în Europa League.

Ambele echipe sînt calificate în 16-imile competiţiei şi în funcţie de parcursul lor în competiţie şi de tragerea la sorţi, cele două echipe se pot întîlni în Europa. Sînt şanse mici însă şi e foarte probabil ca meciul de sîmbătă dintre Everton şi Liverpool să fie ultimul Mersey Side Derby pentru Stevie G.

Pe legendarul mijlocaş al “cormoranilor” îl aşteaptă din vară o nouă aventură în Statele Unite, la LA Galaxy, acolo unde s-au pus deja în vînzare tricourile cu Gerrard.