Video

VIDEO / Grecii spun că vor intra pe teren ca şi cînd ar fi 0-0

Naţionala Greciei a sosit la Bucureşti, conştientă că partida retur, chiar dacă pleacă de la scorul de 3-1 în favoarea sa, va fi infernală, cu 50.000 de români care vor crea o atmosferă...
18.11.2013 | 17:45
VIDEO  Grecii spun ca vor intra pe teren ca si cind ar fi 00
ADVERTISEMENT

Naţionala Greciei a sosit la Bucureşti, conştientă că partida retur, chiar dacă pleacă de la scorul de 3-1 în favoarea sa, va fi infernală, cu 50.000 de români care vor crea o atmosferă teribilă în tribune. Cu toate acestea fotbaliştii portughezului Fernando Santos sînt convinşi că pot face faţă situaţiei şi au declarat acest lucru în presa din ţara lor înaintea plecării spre România.

”Vom juca acest meci pornind de la 0-0”

Evident, toate reflectoarele cad asupra eroului de la Pireu, autorul a două goluri, vîrful lui Olympiakos, Kostas Mitroglou. Acesta este extrem de concentrat, cerînd coechiperilor să înceapă returul de pe Naţional Arena ca şi cînd acesta ar fi primul şi unicul meci pentru calificare, în care se pleacă de la 0-0. ”Dacă pierdem şi măcar cinci minute concentrarea ne poate fi fatal” – a avertizat atacantul cu o forţă dar şi cu o abilitate înnăscută de de a marca atît de mare încît deja Inter Milano şi Borussia Dortmund ar fi dispuse şi mîine să se prezinte la Pireu pentru a negocia un transfer lejer pentru puterile lor financiare, pentru că doar opt milioane euro este clauza de eliberare. Numai că Mitroglou nu are nici o secundă capul la o trecere la un club puternic, cel puţin nu acum. ”Nu vorbesc nici despre Real Madrid sau FC Barcelona. Acum totul trebuie dat numai pentru a merge vara viitoare la turneul final din Brazilia.”

ADVERTISEMENT

1384552419087_lc_galleryImage_Greece_s_Kostas_Mitroglou

Lui Salpingidis îi este frică de aportul tribunelor

Unul dintre jucătorii foarte buni ai elenilor în primul meci a fost şi colegul lui Costin Lazăr la PAOK Salonic, Dimitris Salpingidis.  El a lăsat la plecare impresia că îl timorează ideea că se va juca în faţa unui stadion arhiplin cu fani români şi a spus că nici un moment nu trebuie să se creadă că lucrurile au fost rezolvate în primul meci. ”Aşa cum noi am fructificat ocaziile care ni s-au ivit şi românii vor căuta să marcheze repede, pentru a reduce diferenţa şi a pune presiune asupra noastră. Trebuie să îi impiedicăm nu printr-o apărare disperată, ci prntr-o bună posesie a balonului. Din păcate nu vom putea conta pe experienţa enormă a căpitanului Katsouranis, dar vom da totul inclusiv pentru el şi sînt convins că va avea motive de bucurie cînd ne vom întoarce acasă”.

Dimitris-Salpingidis-celebrates-scoring-in-a-World-Cup-Qualifier-against-Latvia-577x300

Vor fi 2000 de suporteri în pofida temperaturii scăzute

Grecii au fost neplăcut surprinşi de temperatura scăzută de la Bucureşti, cele opt grade părîndu-li-se greu de suportat, dar zîmbetul le-a revenit în momentul în care un mic grup de susţinători din rîndul celor care învaţă sau au diferite afaceri în România i-a încurajat, afişînd un banner special pentru ei. Se estimează că în tribune vor fi în jur de 2000 de fani greci, cei mai mulţi provenind însă din rîndul celor care stau la noi în ţară.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO