Simona Halep

VIDEO / Simona-Serena, episodul 6! Meciuri ISTORICE: de la 6-0, la 0-6!

Simona Halep joacă sîmbătă dimineaţă în jurul orei 05:00 în semifinale la Indian Wells, împotriva liderului mondial Serena Williams. Meciul se anunţă unul spectaculos, cele două jucătoare...
20.03.2015 | 23:59
VIDEO  SimonaSerena episodul 6 Meciuri ISTORICE de la 60 la 06

Simona Halep joacă sîmbătă dimineaţă în jurul orei 05:00 în semifinale la Indian Wells, împotriva liderului mondial Serena Williams. Meciul se anunţă unul spectaculos, cele două jucătoare avînd o formă foarte bună, iar Simona reuşind să aibă un joc defensiv demn de invidiat, cum rar s-a mai văzut la româncă. Meciul poate fi urmărit în format LIVETEXT pe FANATIK.RO, sîmbătă de la ora 05:00. 

MECIUL DINTRE SIMONA HALEP ŞI SERENA WILLIAMS POATE FI URMĂRIT LIVE VIDEO AICI 

GREU DE UCIS în 2015

Ambele jucătoare au un început de an foarte bun. Simona Halep a cîştigat două turnee în acest sezon, reuşind să cîştige turneele de la Shenzen şi la Dubai. Halep a suferit o singură înfrîngere în acest an în circuitul profesionist, 4-6, 0-6 la Australian Open în sferturile competiţiei.

Serena Williams nu a pierdut nici un meci în acest an. Sportiva din Statele Unite s-a concentrat doar pe turneela mari şi a participat pînă acum doar la Australian Open, unde s-a impus după o finală cu Maria Şarapova. Astfel, Serena are 11 victorii consecutive în 2015, 7 la Australian Open şi încă 4 la Indian Wells.

Serena Williams şi Simona Halep sînt în top 3 şi în ceea ce priveşte clasamentul Road to Singapore, care ia în calcul rezultatele din acest an şi pe baza căreia se vor stabili cele 8 calificate la Turneul Campioanelor. Serena conduce şi acest top cu 2000 de puncte cîştigate în 2015, Simona e pe locul 3 cu 1610 puncte obţinute în acest an.

Avantaj pentru Serena

Cele două jucătoare s-au mai întîlnit de 5 ori, americanca avînd 4 victorii, iar Simona Halep a cîştigat un singur meci. Totuşi, Williams e una dintre cele mai experimentate jucătoare din circuit, fiind numărul 1 mondial în ultimii doi ani. De notat că americanca a fost pentru prima dată numărul 1 în lume în luna iunie a anului 2002 (VEZI COMPARAŢIA ÎN GALERIA FOTO DE SUS)

Primul meci direct între Serena Williams şi Simona Halep a avut loc în anul 2011 la Wimbledon în turul doi al competiţiei. Atunci, românca, în vîrstă de 19 ani, i-a dat o replică puternică Serenei Williams reuşind să îi ia un set, însă în cele din urmă, americanca s-a impus după 3 manşe disputate.

VEZI REZUMATUL MECIULUI: 

Următoarea confruntare dintre Halep şi Serena a avut loc în 2013 la turneul de la Roma, locul unde a început ascensiunea Simonei. Cele două au disputat atunci semifinala turneului, Halep avînd un moral foarte bun după ce a eliminat nume mari pe parcursul competiţiei precum Aga Radwanska sau Jelena Jankovic. Serena a făcut însă un meci perfect şi s-a impus cu 6-3, 6-0.

VEZI REZUMATUL MECIULUI: 

Al treilea meci direct a venit în sferturile de finală de la Cincinnati  în vara anului 2013. Halep era în plină ascensiune, iar Serena domina tenisul mondial feminin de pe primul loc. Şi de această dată, americanca a fost o nucă tare pentru campioana noastră pe care a învins-o cu 6-0, 6-4.

VEZI REZUMATUL MECIULUI: 

Revanşa Simonei 

După 3 înfrîngeri succesive la Serena Williams, Simona Halep a reuşit finalmente să o învingă pe americancă. A făcut-o în stil mare, la Turneul Campioanelor de la Singapore, din finalul anului 2014. Atunci, Halep i-a administrat o înfrîngere usturătoare în faza grupelor, 6-0, 6-2, care a făcut-o pe americancă să plîngă, la propriu.

VEZI REZUMATUL MECIULUI:

https://youtu.be/ZrzWo1j6G3Q

Tot Simona Halep a fost jucătoarea care i-a facilitat calificarea Serenei din grupa Roşie, reuşind să o încurce pe Ana Ivanovic, căreia i-a luat un set, astfel că Halep şi Williams s-au calificat braţ la braţ în semifinale. Halep a învins-o fără drept de apel pe Aga Radwanska în penultimul act şi juca finala tot împotriva Serenei Williams, care a învins-o pe Caroline Wozniacki. Serena a fost mult mai hotărîtă în acest meci, fiind deranjată de corecţia pe care a suferit-o în meciul din grupe şi a cîştigat Turneul Campioanelor după o victorie cu 6-3, 6-0 în faţa Simonei, care era la debutul în Turneul Campioanelor.

VEZI REZUMATUL MECIULUI: 

https://youtu.be/xtq1mbPw8e0

Victoria Simonei Halep în faţa Serenei Williams din grupe la Turneul Campioanelor a fost ultima înfrîngere a americancei într-un joc oficial, ea reuşind în acest debut de an să cîştige Australian Open.

“Cu siguranţă sînt îngrijorată”

Serena Williams a vorbit respectuos înainte de meci despre Simona Halep şi spune că nu a uitat de meciul de la Turneul Campioanelor în care românca a învins-o clar:

“O astfel de înfrîngere te face să fii mai atentă şi te face să te gîndeşti. Halep m-a învins în trecut şi trebuie să fiu pregătită pentru ea. S-ar putea întîmpla să mă învingă iar. Cu siguranţă că sînt îngrijorată.  Anul trecut, cînd am jucat la Turneul Campioanelor, au fost două meciuri total diferite. Cred că la prima partidă nu am fost pregătită. Am primit o replică la care nu mă aşteptam.

Acum sînt pregătită pentru meciul cu  Simona Halep. Mă aştept să facă un meci incredibil, pentru că este o jucătoare foarte bună. Va fi o partidă dificilă”, a declarat Serena Williams înainte de înfruntarea cu Halep.

Nadia Comăneci , alături de Halep în California

Simona Halep are un suporter de lux în turneul din California. Este vorba de Nadia Comăneci, de 5 ori campioană olimpică la gimnastică. Site-ul WTA scrie că Nadia a văzut din tribună meciul cu Pliskova şi cel cu Suarez Navarro din sferturile de finală.

Nadia Comăneci o să îi ţină pumnii Simonei şi sîmbătă cînd va juca împotriva numărului 1 mondial. Nadia Comăneci şi Simona Halep s-au întîlnit şi s-au întreţinut minute bune la Indian Wells. (VEZI FOTOGRAFIA CU CELE DOUĂ CAMPIOANE SUS ÎN GALERIE FOTO)

Serena, 14 ani de absenţă la Indian Wells

Ultima dată cînt actualul număr 1 mondial a participat la acest turneu a fost în anul 2001, cînd a avut loc un incident incredibil. Serena şi sora ei, Venus, au fost victima atacurilor rasiste ale suporterilor:

 Am avut multe coşmaruri după acest episod. Cred că  Indian Wells a pătat imaginea Americii în acel moment”, a declarat Serena Williams.

Un alt incident cu surorile Williams a avut loc la acelaşi turneu. Serena trebuia să joace împotriva lui Venus în semifinalele turneului. Doar că Venus a acuzat o tendinită şi s-a retras. A doua zi, în finala pe care Serena a disputat-o împotriva lui Kim Klijsters, Serena şi sora ei, care era în tribună, erau fluierate la scenă deschisă. Cu toate acestea, Serena a cîştigat titlul, însă nu s-a mai întors la acel turneu.

VEZI VIDEO:

Serena, FAVORITĂ la pariuri

Aşa cum era de aşteptat, Serena Williams este cotată cu prima şansă la victorie în acest meci, avînd cota 1,33 pentru un succes. Asta în timp ce Simona Halep are cota 3,40 pentru o victorie.

 

Meciul dintre SIMONA HALEP şi SERENA WILLIAMS poate fi urmărit în FORMAT LIVETEXT pe FANATIK.RO, sîmbătă de la ora 05:00.

 

 

 

Tags: