News

Video. Grindină devastatoare căzută în Spania. Fetiță de doar un an ucisă de o bucată de gheață uriaşă

Zona de est a Spaniei a fost lovită, marți, de o furtună devastatoare. Bucățile uriașe de grindină au ucis o fetiță de doar un an și au rănit zeci de alte persoane. Pagube însemnate raportate în Catalonia.
31.08.2022 | 19:00
Video Grindina devastatoare cazuta in Spania Fetita de doar un an ucisa de o bucata de gheata uriasa
O furtună cu grindină uriașă a ucis o fetiță de un an, în Spania. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter.com
ADVERTISEMENT

După căldurile din ultimele săptămâni, Spania a fost afectată în ultimele ore de furtuni puternice. O furtună cu grindină de dimensiuni uriașe a provocat importante daune în estul statului iberic, a ucis o fetiță de nici doi ani și a rănit alte zeci de persoane.

O furtună cu grindină uriașă a ucis o fetiță de un an, în Spania

Furtuna puternică a afectat orașul Girona din Catalonia. Specialiștii spun că, marți seară, în regiune a căzut cea mai mare grindină din ultimele două decenii.

ADVERTISEMENT

Din păcate, bucățile uriașe de gheață au ucis o fetiță de doar un an. Tragedia a avut loc în orașul La Bisbal d’Emporda din provincia catalană.

Micuța a fost transportată de urgență la un spital din capitala provinciei. Nu a rezistat și a murit la primele ore ale zilei de miercuri, în urma rănilor extrem de grave.

ADVERTISEMENT

Ne-am confruntat cu această dramă uriașă a fetiței care a fost lovită de grindină”, a declarat primarul orașului, Carme Vall, pentru postul național spaniol, RTVE, miercuri dimineață, scrie The Guardian.

Nu s-a mai putut face nimic pentru fetiță. Ea a murit astăzi. A fost un accident groaznic”, a adăugat edilul.

ADVERTISEMENT

Zeci de persoane rănite de grindina cu diametrul de 10 cm

Conform aceluiași oficial, timp de 10 minute cât a durat furtuna, nu a căzut niciun strop de ploaie, doar grindină de dimensiuni uriașe.

Grindina a căzut doar 10 minute, dar au fost 10 minute de teroare”, a adăugat oficialul în presa locală.

ADVERTISEMENT

Biroul meteorologic catalan, MeteoCat, a anunțat că în orașul în care a murit fetița de un a fost găsită o bucată de grindină cu un diametru de 10 cm. Meteorologii spun că grindina căzută marți este cea mai mare din regiune din 2002 încoace.

În urma căderilor de grindină de marți, alte aproximativ 50 de persoane au suferit diferite răni, de la vânătăi până la fracturi.

Au fost raportate și numeroase pagube materiale. Zeci de mașini au fost distruse, iar mai multe acoperișuri au fost sparte. De asemenea, cabluri de energie electrică au fost puse la pământ.

ADVERTISEMENT
Tags: