Simona Halep

VIDEO. Halep are concurenţă! Ce a ales nepoata sa la ruperea turtei

Simona Halep a devenit de curând lider în clasamentul WTA, dar are concurenţă acerbă. Pe lângă jucătoarele consacrate din circuit, un nou nume şi-a făcut apariţia pe lista celor care vor...
13.10.2017 | 18:45
VIDEO Halep are concurenta Ce a ales nepoata sa la ruperea turtei

Simona Halep a devenit de curând lider în clasamentul WTA, dar are concurenţă acerbă. Pe lângă jucătoarele consacrate din circuit, un nou nume şi-a făcut apariţia pe lista celor care vor să o detroneze. Nepoata sa, Tania Halep – fiica fratelui său – a ales mingea de tenis la petrecerea în care i-a fost ruptă turta. Micuţa a ales mingea de tenis în momentul în care era ţinută în braţe de bunicul său, Stere Halep.

Simona Halep este pe locul I, atât în cel clasamentul WTA general, cât şi în cel care contează pentru Turneul Campioanelor. Halep a devenit oficial cea mai bună jucătoare din lume, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. Halep este prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat, în 1975.

Halep va juca a patra oară la Turneul Campioanelor

Simona Halep a fost nominalizată în această săptămână de WTA la titlurile de jucătoarea lunii septembrie şi jucătoarea anului. Pentru luna trecută, jucătoarea din Constanţa se va lupta cu sportiva franceză Caroline Garcia, locul 9 WTA, şi cu daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA. La titlul de jucătoarea anului, ea a fost nominalizată lături de alte cinci sportive, Garbine Muguruza, Jelena Ostapenko, Karolina Pliskova, Elina Svitolina şi Venus Williams.

Halep va fi principala favorită la Turneul Campioanelor de la Singapore. Celelalte ăapte jucătoare care vor participa la ultimul turneu de anvergură al anului sunt Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Caroline Wozniacki, Venus Williams, Jelena Ostapenko şi Caroline Garcia. În ultimele două ediţii ale turneului, Halep s-a oprit în faza grupelor, în timp ce, la prima participare, în 2014, Simona a jucat finala, pierdută cu Serena Williams.

Tags: