Simona Halep

VIDEO / HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR Simona e monitorizată de sistemul folosit de Germania la Mondialul din 2014!

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. Simona va participa pentru prima dată în carieră la Turneul Campioanelor. Competiţia care va avea loc în Singapore este unul dintre cele mai importante evenimente...
17.10.2014 | 18:10
VIDEO  HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR Simona e monitorizata de sistemul folosit de Germania la Mondialul din 2014

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. Simona va participa pentru prima dată în carieră la Turneul Campioanelor. Competiţia care va avea loc în Singapore este unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului. Evoluţia jucătoarelor va fi monitorizată de un sistem revoluţionar, folosit de naţionala Germaniei în pregătirea pentru Campionatul Mondial din 2014. 

Analiză în timp real

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. Sistemul revoluţionar se numeşte SAP HANA şi a fost pentru prima dată folosit în fotbal de clubul din Bundesliga, Hoffenheim. El se bazează pe analiza video în timpul meciului în care fiecare jucător este urmărit în timp real. Analistul poate alege fiecare jucător cu un singur click şi să observe pe un calculator mai multe statistici ale acelui jucător sau ale echipei în meci.

20141016_122750

Astfel, în dreptul fiecărui jucător se pot observa numărul de şuturi, distanţa parcursă, poziţionare, zona acoperită, marcajul, liniile de joc, accelerări şi multe alte detalii care îl ajută pe antrenor să aleagă cea mai bună tactică.

20141016_113312

Toate acestea sînt posibile cu GPS-uri şi camere care urmăresc mişcările şi acţiunile fiecărui jucător de pe teren. Conform reprezentanţilor acestei aplicaţii, sînt folosite aproximtiv 50 de camere la fiecare meci şi un sistem pe care informaţiile sînt stocate şi interpretate.

20141016_122812

Secretul pentru cîştigarea titlului mondial

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. După ce sistemul a fost implementat la Hoffenheim, acesta a fost preluat şi de naţionala Germaniei, fiind un instrument important la reuşita de la Campionatul Mondial din Brazilia. 

5594534-3x2-940x627

Strategia acestui sistem este una pe termen lung, care relevă problemele cu care se confruntă un jucător în timpul unui meci şi staff-ul tehnic va acţiona în consecinţă pentru ameliorarea problemei.

Sistemul SAP Hana de monitorizare a fost folosit în antrenamente şi în meciurile amicale ale echipei naţionale. Precizia “diabolică” a jucătorilor nemţi de la campionatul mondial se datorează şi acestui sistem care arată orice parametru dorit de antrenor, care poate alege cea mai bună tactică în funcţie de acei parametri.

20141016_113318

Ultima echipă care implementează sistemul e Bayern Munchen.

Contract cu WTA 

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. Tehnologia SAP va fi folosită la Turneul Campioanelor de la Singapore de oficialii WTA. Jucătoarele vor fi monitorizate de acest sistem care relevă toţi parametrii unei jucătoare de tenis în timpul unui meci. Reprezentanţii SAP România spun că sistemul va monitoriza toate meciurile din Singapore pentru forul WTA şi nu pentru jucătoare.

simona-halep-ramane-pe-locul-3-in-clasamentul-wta_01

La turneul de la Singapore va participa şi Simona Halep, fiind pentru prima dată calificată la competiţia de elită din tenis.

“Steaua şi Astra îşi permit sistemul, dar la noi e vorba de altceva!” 

HALEP LA TURNEUL CAMPIOANELOR. Sistemul este disponibil şi la noi în ţară, contra cost, în mod evident, însă reprezentanţii companiei susţin că nu şi-a arătat nimeni interesul pentru a cumpăra acest sistem. Valentin Tomşa este directorul general SAP România şi e sceptic în ceea ce priveşte folosirea sistemului în fotbalul românesc:

509126589ed31

“Steaua şi Astra şi-ar permite sistemul, dar pentru asta îţi trebuie o strategie pe termen lung prin care să monitorizezi toţi jucătorii de la toate grupele, de la juniori la seniori. Aşa face Bayern Munchen, dar la noi e mai greu. Acest sistem nu poate fi folosit la noi atîta timp cît nu există o gîndire managerială pe termen lung. Cu siguranţă, în următorii ani, poate chiar zeci de ani, nu vom avea un astfel de sistem la cluburile româneşti”, a declarat Valentin Tomşa.

VEZI VIDEO cu sistemul folosit la naţionala Germaniei: 

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!