News

Video. Haos în Italia din cauza unei tornade. Vântul puternic a răsturnat un tren, apele au luat oameni, poduri și case

Efecte dezastruoase ale unei tornade, în Italia. Vântul extrem a răsturnat un tren de marfă. Ploile abundente au făcut ravagii.
17.05.2024 | 19:05
Video Haos in Italia din cauza unei tornade Vantul puternic a rasturnat un tren apele au luat oameni poduri si case
Urmări catastrofale ale unei tornade, în Italia. Un tren de marfă a fost răsturnat, iar casele au fost inundate. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai multe zone din Italia au fost răvășite de efectul unei tornade abătute în această săptămână. Vremea nefavorabilă a adus și inundații puternice. A fost raportată și o victimă.

Urmări catastrofale ale unei tornade, în Italia. Un tren de marfă a fost răsturnat, iar casele au fost inundate

De mai multe zile, nord-vestul Italiei se confruntă cu furtuni violente și ploi însemnate cantitativ. Joi și vineri, fenomenele extreme au lăsat în urma lor un adevărat dezastru.

ADVERTISEMENT

Mai multe case au fost inundate, mașini au fost luate de ape, şcoli şi magazine închise, iar acoperișurile au fost distruse de grindină. Serviciile de urgență au evacuat sute de oameni.

Cea mai afectată a fost, joi, localitatea Borgo Mantovano. Aici, o tornadă nemaivăzută a răsturnat zeci de vagoane ale unui tren de marfă. Inițial, cei de la site-ul InMeteo au raportat că ”o furtună violentă cu descărcări electrice, însoțită de rafale de vânt foarte violente (cu viteze de 150 – 200 km/h) au făcut ca un tren de marfă să se răstoarne în Borgo Matovano, Lombardia”.

ADVERTISEMENT

Ulterior, observațiile experților în meteorologie din Italia au scos în evidență faptul că vagoanele trenului de marfă au fost răsturnate de tranzitul unei furtuni supercelulare violente. Aceasta a lovit cu o intensitate excepțională. E vorba de un vortex tornadic.

Imagini șocante din zonă arată numeroase vagoane de tren de marfă răsturnate și alte avarii în zonele înconjurătoare. Nu este exclus ca aceste pagube să fi fost cauzate de un eveniment meteorologic mai extrem, precum o tornadă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, momentan favorizăm ipoteza unor rafale liniare intense, probabil apropiate sau depășind 150 km/h (93 mph)”, mai spun experții. Peste 1.000 de intervenții au fost efectuate de serviciile de urgență în întreaga Lombardie în ultimele două zile.

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a fost dat dispărut. Pompierii se tem că acesta a murit după ce a căzut în râul Serenza, lângă Como, pe 16 mai. Aici, un pod s-a prăbușit pe fondul ploii abundente și a viiturilor.

ADVERTISEMENT

Aproape 2.000 de intervenții în Veneto. Oameni evacuați

În regiunea Veneto, serviciile de urgență au efectuat peste 1.800 de intervenții în două zile. Probleme majore au fost semnalate în zona Padova pe 17 mai, unde s-au raportat inundații pe scară largă în timpul nopții.


S-au efectuat mai multe evacuări. Sute de pompieri pe bărci pneumatice au ajuns în zonă pentru a evacua oamenii din case acoperite de ape, notează publicația Watcher News.

ADVERTISEMENT
Tags: