News

Video. Haos în traficul rutier din Iași, după o ploaie torențială. Străzile au fost inundate

Mai multe străzi au fost inundate, iar traficul rutier din Iași a fost dat peste cap. Ce se va întâmpla cu vremea în următoarele ore
13.06.2024 | 14:41
Video Haos in traficul rutier din Iasi dupa o ploaie torentiala Strazile au fost inundate
Haos în traficul rutier din Iași, după o ploaie torențială. colaj Fanatik/ Foto captură video/bzi.ro
ADVERTISEMENT

Mai multe străzi au fost inundate în municipiul Iași, joi dimineața, după o ploaie torențială care a durat câteva minute. Traficul rutier a fost afectat, astfel că șoferii s-au văzut iarăși nevoiți să facă față ambuteiajelor.

Traficul rutier din Iași, dat peste cap din cauza ploii

Circulația rutieră s-a desfășurat îngreunat, având în vedere că mai multe zone din municipiul Iași au fost blocate. Un filmuleț publicat în mediul online de un localnic, arată cum străzile au fost „înghițite de ape”.

ADVERTISEMENT

Este pentru a doua oară, de la începutul săptămânii, când în Iași au fost semnalate situații de acest fel. Precipitațiile abundente de acum două zile au provocat inundații și în orașul Podu Iloaie, din județul aflat în zona Moldovei.

Mai multe străzi au fost afectate, iar pompierii au fost solicitați să intervină pentru a evacua apa din 12 gospodării, atât din Podu Iloaiei, dar și din localitățile Târgu Frumos, Mogoșești Siret, Hârtoapele, A.I Cuza și Vânători.

ADVERTISEMENT

Totodată, un copac a fost doborât de vânt, marți, prăbușindu-se pe carosabil, în localitatea Strunga, pe DN 28. După aceste episoade, județul Iași a scăpat de atenționările meteorologilor de instabilitate atmosferică, cel puțin deocamdată.

Cod galben de vreme rea în aproape toată țara

Însă, cea mai mare parte din țară va intra sub cod galben de ploi torențiale, vânt puternic și grindină, începând de astăzi. Atenționarea este valabilă de joi, de la ora 17:00, până vineri dimineață, la ora 06:00.

ADVERTISEMENT

Vizate sunt sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și mare parte a Transilvaniei, precum și a Moldovei. „În intervalul menționat, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), precum și grindină.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni”, a transmis ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: