News

Video. Iarna a venit mai devreme în România. Zăpadă de peste 10 centimetri în anumite zone

Iarna a început ,deja, să-și intre în drepturi în țară. A nins cu abundență în unele zone. A fost nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire.
23.09.2021 | 11:52
Video Iarna a venit mai devreme in Romania Zapada de peste 10 centimetri in anumite zone
ADVERTISEMENT

A nins, din nou, pe Transfăgărășan, la câteva zile după ce în zonă au căzut primii fulgi de nea. De data aceasta, s-au depus straturi groase de zăpadă și au trebuit să intervină drumarii cu utilaje de deszăpezire.

A nins cu abundență și la Cota 2.000 din Munții Făgăraș. Aici, stratul de zăpadă a depășit zece centimetri.

ADVERTISEMENT

Totodată, la Cota 2.000 s-au înregistrat și temperaturi extrem de scăzute, de până la -4 grade Celsius. Vântul suflă și el cu putere, de 60 de km/h. Din cauza rafalelor severe de vânt, s-a constatat că vizibiltatea a fost redusă sub 50 de metri.

Utilaje de deszăpezire pe Transfăgărășan

Direcției Regionale de Drumuri si Poduri Brasov (DRDP) a făcut un video de la fața locului din momentul intervenției drumarilor. Pe Transfăgărășan temperaturile de la altitudine au coborât sub zero grade Celsius.

ADVERTISEMENT

”Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe #Transfăgărășan! 

Azi dimineață am intervenit din nou pentru îndepărtarea #zăpezii de pe carosabil atât pe partea partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel.

 În acest moment #ninge în continuare iar temperaturile de la altitudine au coborât sub zero grade stratul de #zăpadă atingând pe alocuri și 10 cm”, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

ADVERTISEMENT

DRDP îi atenționează pe șoferi să circule cu prudență

Având în vedere situația de față, DRDP îi atenționează pe conducătorii auto care se vor deplasa în zonele afectate de zăpadă să circule cu prudență.

 ”Cu toate că în continuare circulația este deschisă pe #Transfăgărășan pe timpul zilei, vă rugăm să circulați cu prudență pe toate drumurile montane și nu vă aventurați în zone cu zăpadă dacă nu aveți mașina pregătită pentru iarnă”, au mai transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

ADVERTISEMENT

De asemenea și salvamontiștii îi atenționează pe turiști să nu se aventureze în această perioadă în zonele muntoase de înaltă atitudine, mai ales la cele de peste 1500 de metri, fără să fie echipați  adecvat sezonului de iarnă.

Marți, 21 septembrie, a nins pentru prima oară în România, tot în Transfăgărășan. Cu toate că nu s-au format straturi groase de zăpadă, și atunci drumarii s-au deplasat la fața locului, pentru a a asigura condiții bune de trafic.

”A VENIT IARNA! Din fericire deocamdata doar pe #Transfăgărășan… Colegii noștri de la Districtul Bâlea au intervenit în această dimineață cu material antiderapant în zona Bâlea Lac pentru a asigura condiții sigure de trafic.

Îi rugăm pe șoferii care vizitează zona să circule cu prudență” , au scris, marți, pe facebook reprezentanții Direcţiei de Drumuri şi Poduri Braşov.

ADVERTISEMENT
Tags: