News

Video. Imagini apocaliptice în Grecia. Sute de oameni, înghesuiți într-un feribot înconjurat de flăcări

Clipe de coșmar în Grecia. Pasagerul unui feribot a suprins flăcările amenințătoare din insula Evia.
07.08.2021 | 17:20
Video Imagini apocaliptice in Grecia Sute de oameni inghesuiti intrun feribot inconjurat de flacari
ADVERTISEMENT

Clipe de coșmar în Grecia. Imaginile au fost postate pe o rețea de socializare. Sute de oameni s-au înghesuit pe un vapor pentru a fugi din calea flăcărilor.

Scenele sunt dramatice, desprinse parcă dintr-un film despre sfârșitul lumii. Oamenii stau pe feribot, iar în jurul lor se văd doar flăcări uriașe.

ADVERTISEMENT

Un bărbat care se afla la fața locului a surprins imagini incredibile. ”Noi suntem în siguranță pe feribot, durerea este uriașă pentru țara noastră. Oriunde te uiți în jurul tău vezi doar foc. Ce mai poate arde?” este mesajul care însoțește imaginile apocaliptice.

Imagini cu infernul în Grecia. Pasagerul unui feribot a suprins flăcările amenințătoare din insula Evia. ”Ce mai poate arde?”

Sute de oameni s-au înghesuit pe un feribot pentru a fugi de pe insula Evia. În Grecia sunt 154 de focare active în acest moment.

ADVERTISEMENT

Un pompier și un voluntar au murit și alți cel puțin 16 au fost răniți în lupta cu incendiile devastatoare.

Cele mai grave situații sunt în nordul Atenei și pe insula Evia, a doua ca mărime din arhipelag, și unde s-a dat ordin de evacuare în mai multe localități.

ADVERTISEMENT

Pompieri români, trimiși pentru a interveni la stingerea incendiilor din Grecia

Peste 100 de pompieri care au plecat din România pentru a sprijini autorităţile elene să stingă incendiile de vegetaţie au ajuns în Atena, a informat, sâmbătă, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Modulul terestru de asistenţă pentru stingerea incendiilor de pădure a plecat, vineri, către Grecia, având în componenţă 23 de autospeciale, un centru de comandă şi patru containere multirisc cu echipamente.

ADVERTISEMENT

“Sunt 11 ofițeri care pleacă. Avem 108 persoane care pleacă, sunt cu mașini de intervenție și de suport.

Misiunea este prevăzută pentru zece zile cu posibilitatea de extindere dacă Grecia va cere asta. România intervine pentru prima dată pentru incendii de pădure în afara țării”, a declarat ,vineri, 6 august, comandatul misiunii, conform Antena3.

ADVERTISEMENT
Tags: