News

Video. Imagini apocaliptice. O tornadă a făcut ravagii în nordul Germaniei

Nordul Germaniei a fost lovit, joi dimineață, de o tornadă puternică. Cel puțin șapte persoane au fost rănite, potrivit informațiilor apărute până acum.
30.09.2021 | 13:58
Video Imagini apocaliptice O tornada a facut ravagii in nordul Germaniei
Tornadă în nordul Germaniei. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Tornada a trecut joi dimineață peste oraşul Kiel, situat în nordul Germaniei. Oamenii s-au înspăimântat la vederea ei, inclusiv meteorologii.

”Aşa ceva este absolut imposibil de prognozat”, a declarat meteorologul Sebastian Wache pentru DPA.

ADVERTISEMENT

Locuințe distruse de tornadă. Oamenii, loviți cu obiecte luate în aer

Tornada a făcut prăpăd în jurul său, fiind nevoie de intervenția autorităților în anumite locații. Asta din cauză că s-au smuls acoperișurile caselor, ţiglele s-au desprins de pe anumite locuințe.

Unii oameni au fost loviți în cap cu obiecte care au început ”să zboare” prin aer. Tornada a doborât în calea sa inclusiv copaci și pubele de gunoi.

ADVERTISEMENT

Pompierii au comunicat faptul că patru persoane au suferit răni grave, iar trei mai ușoare. Ele au fost duse la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

Tornada a fost filmată de câțiva cetățeni din nordul Germaniei și postată pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

”O mulţime de obiecte zburau în jur. A afectat emoţional pe toată lumea”, au dezvăluit un angajat al unui restaurant care a fost unul dintre martorii tornadei.

Oameni aruncați în apă de tornadă

De altfel, în Kiel, pe coasta Germaniei din Marea Baltică, membrii unui club de canotaj au fost aruncați în apă de tornadă, de pe un iacht. Alți oameni au sărit apoi după ei pentru a-i aduce la țărm.

ADVERTISEMENT

”Am intrat în „șoc” atunci când o parte din acoperișul casei a fost aruncată în aer. Am țipat, nu puteam respira”, a declarat Barbara Wittich, un locuitor din Kiel pentru știrile germane NDR, citată de BBC.

Nordul Germaniei, sub avertizare de vreme severă în weekend

După tot ceea ce s-a întâmplat, veștile meterologilor germani nu sunt deloc bune. În weekend, în Kiel sunt așteptate vânturi puternice și precipitații abundente.

Astfel de fenomene sunt neprevăzute într-o țară ca Germania. Ele mai sunt numite de oamenii de știință trombe marine. Adică sunt coloane de aer ce apar în zonele calde și cu umiditate mare.

ADVERTISEMENT
Tags: