News

Video. Imagini cu momentul în care statuia din holul Primăriei Capitalei cade peste copilul de 6 ani

La aproape 24 de ore de când o statuie mutată pe holul Primăriei Capitalei a căzut peste un copil de 6 ani, au apărut și primele imagini cu care au surprins acest accident.
23.08.2022 | 13:14
Video Imagini cu momentul in care statuia din holul Primariei Capitalei cade peste copilul de 6 ani
Momentele în care copilul s-a apropiat de statuia care a căzut peste el. Foto: captură Antena 3 – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

În imagini se observă că tatăl copilului discuta despre problema pentru care venise la Primăria Capitalei. În acest timp, băiețelul a observat statuia, a profitat de neatenția părintelui și s-a apropiat de ea.

Video cu momentul în care statuia cade peste copil

Curios, micuțul a început s-o analizeze și la un moment dat s-a urcat pe soclu, dorind s-o doboare. Din nefericire, sculptura a căzut chiar peste el.

ADVERTISEMENT

Imediat, tatăl acestuia s-a repezit pentru a-și elibera copilul. Ulterior, a fost efectuat apelul la 112 și un echipaj medical a ajuns la sediul Primăriei Capitalei în aproximativ cinci minute.

Conform unui comunicat remis marți de reprezentanții Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, băiețelul se află internat la Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

Copilul este monitorizat de o echipă multidisciplinară de medici, care îi fac mai multe analize. În funcție de cum va evolua starea acestuia, aceștia vor stabili care este terapia optimă. Luni seara s-a aflat că micuțul era internat în stare gravă.

Explicațiile din comunicatul Primăriei Capitalei

La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu.

ADVERTISEMENT

La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient. Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital.

Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse începând cu 2016.

ADVERTISEMENT

Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul PMB, în paralel cu ancheta demarată de poliție”, au transmis reprezentanții PMB luni, la puține momente după accident.

În acest context, mai trebuie spus că tatăl copilului va fi chemat de polițiști la audieri, pentru a afla și versiunea acestuia. Imediat după cele întâmplate, părintele a fost foarte afectat.

ADVERTISEMENT