News

Video. Imagini cu Xi Jinping la Palatul Elysee. Ce a declarat preşedintele Chinei la întâlnirea cu Emmanuel Macron

Președintele Chinei, Xi Jinping, a fost primit la Palatul Elysee, luni, de Emmanuel Macron. Ce declarații a făcut liderul chinez
06.05.2024 | 16:11
Video Imagini cu Xi Jinping la Palatul Elysee Ce a declarat presedintele Chinei la intalnirea cu Emmanuel Macron
Imagini cu Xi Jinping la Palatul Elysee. Foto „X” Hua Chunying
ADVERTISEMENT

Președintele Chinei Xi Jinping a fost primit la Palatul Elysee, luni, de Emmanuel Macron. La întâlnire a participat și preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Liderul chinez a ajuns la Paris duminică, fiind întâmpinat de prim-ministrul francez, Gabriel Attal.

Xi Jinping a ajuns la Palatul Elysee. Ce a declarat președintele Chinei

Xi Jinping a discutat cu președintele Macron și cu Ursula von der Leyen despre relațiile comerciale și războiul dintre Rusia și Ucraina. Este prima vizită a președintelui Chinei în Europa din ultimii cinci ani, fiind considerată foarte importantă în contextul actual.

ADVERTISEMENT

Șeful statului chinez a spus că vrea ca țara sa și UE să își consolideze „coordonarea strategică” și să rămână „partenere”. „În calitate de puteri mondiale importante, China şi UE trebuie să rămână partenere.

Să continue dialogul şi cooperarea, să aprofundeze comunicarea strategică, să întărească încrederea reciprocă strategică, să-şi consolideze consensul strategic şi să treacă la o coordonare strategică.

ADVERTISEMENT

Să existe o manieră care să promoveze dezvoltarea sănătoasă a relaţiilor China-UE şi să aducă în permanenţă noi contribuţii la pace şi dezvoltare în lume”, a declarat Xi Jinping, luni, la Paris, potrivit AFP, citată de Agerpres.

China vrea pentru companiile sale „un climat de afaceri corect şi echitabil”

Între China și Uniunea Eruopeană există o serie de discuții referitoare la chestiuni comerciale. Xi Jinping spune că Franța și Beijingul trebuie „să îşi aprofundeze cooperarea în materie de inovare pentru a promova o dezvoltare ecologică”, făcând referire la fabricile de baterii.

ADVERTISEMENT

Într-un articol publicat, luni, de Le Figaro, președintele chinez spune că își dorește ca Franța să asigure companiilor din China „un climat de afaceri corect şi echitabil”. Pe de altă parte, Macron și președita CE ar fi urmat să facă presiuni asupra liderului chinez privind reducerea dezechilibrelor comerciale, arată Reuters, citat de news.ro.

Amintim că anul trecut, Uniunea Europeană a anunțat că a fost deschisă o anchetă referitoare la subvențiile chineze pentru mașinile electrice. Totodată, Macron speră ca liderul Chinei să solicite Rusiei să oprească războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Occidentul a criticat China, de-a lungul timpului, pentru că nu a avut o poziție clară în urmă conflictului început de Moscova în Ucraina. În ciuda acestor diferende, China consideră UE un partener stabil. „Sperăm că relaţiile sino-franceze şi sino-europene se vor întări reciproc şi se vor dezvolta împreună”, a adăugat Xi Jinping.

 

 

ADVERTISEMENT
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele...
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele exacte
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină...
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă până la noapte
Cât de frumoasă e soţia lui Leonard Doroftei şi cu ce se putea...
Cât de frumoasă e soţia lui Leonard Doroftei şi cu ce se putea ocupa în Canada, în timp ce campionul nostru o lua de la zero
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
O greșeală financiară făcută de mulți români. Din cauza asta, banii le scapă...
O greșeală financiară făcută de mulți români. Din cauza asta, banii le scapă printre degete
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”