News

Video. Imagini dramatice din Turcia. Cum s-a simțit seismul de 7.8. Momentul prăbușirii unui bloc

Seismul de 7.8 magnitudine produs în Turcia aduce imagini dramatice din acest stat, dar și din Siria, altă țară afectată grav de cutremur. Mai multe clădiri s-au prăbușit.
06.02.2023 | 09:52
Video Imagini dramatice din Turcia Cum sa simtit seismul de 78 Momentul prabusirii unui bloc
Imagini dramatice din Turcia și Siria. Cum s-a simțit seismul de 7.8 magnitudine. Sursa foto: Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sute de persoane au murit în Turcia, după unul dintre cele mai puternice cutremure care au lovit țara în ultimul secol. Numeroase decese au fost raportate și în Siria.

Imagini dramatice din Turcia și Siria. Cum s-a simțit seismul de 7.8 magnitudine

Seismul de luni dimineață, cu magnitudine de 7.8, a provocat și importante daune materiale, potrivit oficialilor turci, citați de presa internațională.

ADVERTISEMENT

Numai în provincia Malatya, peste 130 de clădiri s-au prăbușit din cauza mișcării telurice și a replicilor care au urmat.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a scris pe Twitter că ”echipe de căutare și salvare au fost trimise imediat” în zonele afectate de cutremur.

ADVERTISEMENT

Sperăm că vom trece împreună de acest dezastru cât mai curând posibil și cu cele mai mici pagube”, a mai precizat liderul de la Ankara.

La rândul său, ministrul de interne Suleyman Soylu a declarat: ”Prioritatea noastră este să scoatem oamenii prinși sub clădirile prăbușite și să îi transferăm în spitale”.

ADVERTISEMENT

Între timp, pe site-urile de socializare au început să circule clipuri care arată cum s-a simțit puternicul cutremur de luni dimineață.

Pe Twitter au apărut imagini care surprind momentul în care cutremurul se produce în apropiere de Gaziantep. De asemenea, o filmare dintr-un magazin arată amploarea acestui catastrofal seism.

ADVERTISEMENT

Momentul în care mai multe clădiri se prăbușesc în Turcia și Siria din cauza cutremurului

Mii de oameni din Turcia și Siria au fost surprinși sub ruinele a sute de clădiri care au fost avariate de cutremurul de 7.8 magnitudine.

Imagini de-a dreptul terifiante circulă deja prin spațiul online cu blocuri din cele două țări care se prăbușesc din cauza acestui seism.

ADVERTISEMENT