News

Video. Imagini în premieră cu accidentul de la Unirii. Camerele au surprins momentul exact când bariera s-a prăbușit peste autocar

Au apărut primele imagini cu momentul accidentului în care a fost implicat autocarul cu turiști greci în zona Pasajului Unirii din Capitală.
26.12.2022 | 14:10
Video Imagini in premiera cu accidentul de la Unirii Camerele au surprins momentul exact cand bariera sa prabusit peste autocar
Primele imagini momentul accidentului de la Unirii. Camerele au surprins momentul exact când bariera s-a prăbușit peste autocar. Sursa foto: captură YouTube / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În spațiul public au apărut primele imagini care arată momentul accidentului tragic de vineri de la Pasajul Unirii din Capitală, atunci când un autocar cu turiști greci a lovit o bară de semnalizare.

Primele imagini momentul accidentului de la Unirii. Camerele au surprins momentul exact când bariera s-a prăbușit peste autocar

Camerele de supraveghere amplasate în zonă au surprins momentul impactului dintre autocarul cu turiști greci și bara de semnalizare de la Pasajul Unirii.

ADVERTISEMENT

În filmare se poate vedea că vehiculul a lovit limitatorul de înălțime la ora 14:21.

Imediat după bara a fost agățată cu partea de sus, aceasta s-a prăbușit cu toată greutatea pe capota autocarului.

În urma acestui eveniment, un bărbat de 53 de ani a murit strivit. Alte 23 de persoane au fost rănite și internate în spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Ulterior, mare parte dintre eleni au plecat spre casă.

ADVERTISEMENT

Care e versiunea șoferului grec despre accidentul de la Pasajul Unirii

Șoferul grec aflat la volanul autocarului a fost audiat imediat după accident de către polițiștii de la Brigada Rutieră din București.

Acesta le-a spus anchetatorilor că nu a văzut indicatoarele de semnalizare care se aflau înainte de intrarea în Pasajul Unirii. El a afirmat că GPS-ul l-a direcționat prin pasaj.

ADVERTISEMENT

Avocatul șoferului, Alexandru Mateescu, a povestit ce a declarat clientul său în fața anchetatorilor.

Astfel, se pare că dispozitivul GPS i-ar fi oferit două variante de mers înainte, din care a trebuit să aleagă ”într-o fracțiune de secundă”.

ADVERTISEMENT

Înainte de accident, șoferul ar fi reușit să vadă chiar și semnul de înălțime maximă și ar fi acționat frâna de urgență, însă a fost prea târziu pentru a evita tragedia.

”Clientul meu a văzut acel limitator și cum a văzut a tras frâna. Are un sistem de frânare foarte rapidă, a tras frâna, cu antena de deasupra geamului din față a atins acel semn rutier și imediat acel semn, care este extrem de greu, a acroșat aparatul de aer condiționat al autocarului și a rupt în două autocarul provocând moartea acelui nefericit compatriot și cetățean aflat pentru o vizită turistică”, a dezvăluit avocatul Alexandru Mateescu, la Antena 3.

ADVERTISEMENT