News

Video. Imagini spectaculoase cu deszăpezirea de pe Transfăgărășan. Stratul de omăt atinge 4 metri

Imagini spectaculoase pe șoseaua Transfăgărășan, acolo unde drumarii au început deszăpezirea. Stratul de omăt atinge peste 4 metri.
09.05.2024 | 15:48
Video Imagini spectaculoase cu deszapezirea de pe Transfagarasan Stratul de omat atinge 4 metri
Zăpadă de peste 4 metri pe Transfăgărășan: imagini spectaculoase cu intervenția drumarilor. Sursa foto: DRPD Brașov / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vin noi imagini spectaculoase cu deszăpezirea care este în curs pe Transfăgărășan. Aici, pe cea mai spectaculoasă șosea a țării, stratul de omăt atinge peste 4 metri.

Zăpadă de peste 4 metri pe Transfăgărășan: imagini spectaculoase cu intervenția drumarilor

Încă din prima zi a acestei luni, au apărut în spațiul public filmări spectaculoase de pe șoseaua Transfăgărăşan. Aici, drumarii au început deszăpezirea. Se anunța că drumul se va deschide circulației mult mai devreme decât se anticipa.

ADVERTISEMENT

Joi, 9 mai, angajații de la compania de drumuri care deszăpezesc Transfăgărăşanul pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac au anunțat că şi-au propus să redea circulaţiei rutiere cât mai repede acest drum. Deocamdată, ei au dat de un strat gros de zăpadă, de peste 4 metri.

Într-un mesaj postat pe un site de socializare, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov anunţă că s-a ajuns cu deszăpezirea de pe Transfăgărăşan în zona cea mai dificilă, expusă avalanșelor.

ADVERTISEMENT

”Zăpadă de peste 4 metri pe Transfăgărăşan. Acum începe greul! Am ajuns cu deszăpezirea Transfăgărăşanului în zona cea mai dificilă, expusă avalanşelor şi cu un strat foarte gros de zăpadă bătătorită şi îngheţată.

Momentan lucrăm la desfacerea drumului măcar pe un sens astfel încât să creăm loc de manevră pentru mai multe utilaje. Sperăm că şi vremea va ţine cu noi astfel încât să putem să deschidem Transfăgărăşanul cât mai devreme!”, este mesajul publicat de către DRDP Braşov pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Șanse mari ca Transfăgărășanul să fie redeschis înainte de 1 iulie

La această dată, circulaţia în judeţul Sibiu, pe Transfăgărăşan, este oprită pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. Accestul în zona turistică Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Aici, stratul de zăpadă este consistent.

De notat că sezonul rece precedent a fost unul mult mai blând decât cel din 2023. Nu a mai nins atât de abundent la cote foarte înalte, astfel că drumarii nu mai au o misiune la fel de dificilă.

ADVERTISEMENT

În comparație, pe 1 iunie 2023, într-o perioadă în care în sudul țării se înregistrau maxime de 29 – 30 de grade, în zona de munte, la cote foarte înalte, atmosfera era una de iarnă veritabilă. Pe Transfăgărășan erau nămeți de 3 – 4 metri.

ADVERTISEMENT
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale...
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate comenzile
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de...
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de ani. Fostul fotomodel l-a făcut să uite de probleme
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
Se dau 500 de lei de la STAT! Trebuie completată o banală hârtie
Se dau 500 de lei de la STAT! Trebuie completată o banală hârtie
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Un telefon care a făcut istorie revine în prim-plan. Mulți români l-au adorat
Un telefon care a făcut istorie revine în prim-plan. Mulți români l-au adorat
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”