Video

VIDEO / Împuşcat în direct! Un separatist, doborît de un lunetist ucrainean

Un lunetist ucrainean l-a împuşcat pe un insurgent prorus, care se afla chiar în spatele liderului autoproclamatei republici din Doneţk, Alexandr Zaharcenko. Întâmplarea a avut loc în timpul...
02.02.2015 | 10:31
VIDEO  Impuscat in direct Un separatist doborit de un lunetist ucrainean

Un lunetist ucrainean l-a împuşcat pe un insurgent prorus, care se afla chiar în spatele liderului autoproclamatei republici din Doneţk, Alexandr Zaharcenko. Întâmplarea a avut loc în timpul când acesta acorda un interviu, în direct, pentru un post rus de televiziune.

Zaharcenko a declarat că separatiştii au înconjurat Debalţevo şi au cucerit o oraşul Uglegorsk. Totodată, el a înaintat o propunere către armata ucraineană, de a se preda, primind în schimb vor primi libertatea. Exact în acele clipe s-a auzit un foc de armă, iar un insurgent din spatele lui Zaharcenko a căzut la pământ, atrăgându-i atenţia.

Deocamdată nu se cunoaşte, dacă cel în care s-a tras a fost omorât sau rănit, însă mulţi internauţi consideră actul ca fiind un atentat la viaţa liderului din Doneţk.

Clipul a fost vizualizat de circa jumătate de milion de persoane şi a fost comentat de peste 1200 de ori.

Confruntările din estul Ucrainei iau amploare. Atacurile militanţilor proruşi cresc în intensitate, iar armata ucraineană încearcă să riposteze. Oficialii de la Kiev spun că militari ruşi luptă în prima linie în regiunea oraşului Debalţevo, care este cel mai fierbinte punct pe harta Ucrainei în aceste zile.

Presa anunţă că în apropierea localităţii Popasnaia separatiştii au atacat cu tancuri soldaţii ucraineni.

De asemenea, Moscova continuă să furnizeze tehnică militară şi armament în regiunea Donbass, prin punctele de frontieră necontrolate de Kiev. 13 soldaţi ucraineni au murit, iar 20 au fost răniţi în cele mai recente confruntări.

Citeste mai mult pe RTV.NET