Video

VIDEO! Incendiu devastator la o fabrică de vopseluri din Orăştie! Fabrica arde de mai bine de 12 ore GALERIE FOTO

Incendiu puternic la Oraştie! Pompierii se luptă cu focul de la o fabrică de vopseluri de 12 ore! 400 de oameni care locuiesc în zona au fost evacuaţi din casele lor. Aceştia şi-au petrecut...
13.09.2017 | 10:53
VIDEO Incendiu devastator la o fabrica de vopseluri din Orastie Fabrica arde de mai bine de 12 ore GALERIE FOTO
ADVERTISEMENT

Incendiu puternic la Oraştie! Pompierii se luptă cu focul de la o fabrică de vopseluri de 12 ore! 400 de oameni care locuiesc în zona au fost evacuaţi din casele lor. Aceştia şi-au petrecut noapte pe la rude sau în sala de sport din oraş. 15 autospeciale ale pompierilor au acţionat la capacitate maxima  pe tot parcursul nopţii.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, miercuri dimineaţă, că la acest moment s-a început stingerea ultimelor focare, după ce pe toată durata nopţii pompierii au intervenit cu 15 maşini. “Sperăm lichidarea incendiului în câteva ore. Rămâne pe parcurs lichidarea efectelor. Prefectul este acolo şi ţine legătura cu reprezentanţii de la Mediu pentru lichidarea consecinţelor situaţiei”, a mai spus Arafat. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic la Orăştie! 5000 de metri pătraţi s-au făcut scrum

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au precizat că la acest moment suprafaţa pe care incendiul arde în continuare este de aproximativ 100 de metri pătraţi. Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri dimineaţă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, efectivele sporite de pompieri din judeţul Hunedoara şi echipajele sosite în sprijin din judeţele Alba, Gorj şi Sibiu, însumând peste 40 de pompieri, au intervinut pe timpul nopţii cu spumogen dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 12 autospeciale de stingere.

“După 12 ore de acţiune pompierii au reuşit să reducă suprafaţa de ardere de la 5.000 metri patraţi la aproximativ 100 mp. Eforturile susţinute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectate de incendiu şi stoparea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială. De asemenea, volumul cantităţii de fum evacuat în atmosferă a fost mult diminuat. În cursul zilei, comisia de cercetare a cauzei de incendiu se va deplasa la locul dezvoltării acestuia şi va strânge probe pentru determinarea condiţiilor care au generat această ardere. În perioada următoare se va face o evaluare a impactului pe care incendiul l-a avut asupra factorilor de mediu urmând a se lua măsuri în consecinţă”, precizează ISU Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Totodată, pe timpul nopţii efective de jandarmi s-au aflat în zona locuinţelor din care a fost evacuată populaţia, precum şi în zona Sălii de sport din Orăştie, unde au fost cazate o parte din persoanele evacuate.

”Comitetul local al municipiul Orăştie a decis evacuarea a peste 370 de oameni din cinci blocuri, cu 185 de apartamente, precum şi din 25 de locuinţe situate pe străzile Nicolae Titulescu şi Câmpul Nou, din apropiere de locul producerii incendiului. Majoritatea oamenilor au preferat să meargă la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la Sala de sport din municipiul Orăştie”, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Incendiul a izbucnit în jurul orei 17.00 la fabrica Terpena din Orăştie şi a cuprins o hală cu patru niveluri în care se prelucrează vopseluri şi unde erau depozitate uleiuri minerale şi alte produse chimice, suprafaţa afectată fiind de aproximativ 5.000 de metri pătraţi.

Tags: