News

Video. Incendiu în București, în apropierea stadionului Rapidului. Un vagon a luat foc

Un incendiu a izbucnit în București, în zona stadionului echipei Rapid, după ce un vagon a luat foc.
17.08.2021 | 20:58
Video Incendiu in Bucuresti in apropierea stadionului Rapidului Un vagon a luat foc
ADVERTISEMENT
17-08-2021
18:16

Incendiul a fost stins

Surse din cadrul CFR Infrastructură au declarat, pentru Antena 3 că niște persoane neidentificate au incendiat vagonul, iar acesta s-a manifestat în zona Gării Basarab, pe o linie dezafectată. Circulația nu a fost afectată, iar, în acest moment, incendiul a fost deja stins.

În urmă cu o lună a avut loc un eveniment similar, o locomotivă luând foc în gara din Târgoviște, iar din fericire nu au fost persoane rănite în urma acestui incident.

Tot în luna iulie a acestui an, un tren staționat în halta Seleuș, județul Arad, a izbucnit în flăcări, în momentul în care opt persoane erau în interiorul acestuia.

ADVERTISEMENT

Incendiu în București lângă stadionul Rapid. Un vagon a luat foc

Un vagon al unui tren staționat a loc foc în zona Calea Giulești, iar focul s-a extins treptat la alte două vagoane, toate cele trei afectate fiind vagoane scoase din uz.

“Intervenim în zona Calea Giulești pentru stingerea unui incendiu produs la un vagon de tren aflat pe o linie secundară. S-a procedat la decuplarea lui față de restul garniturii.

ADVERTISEMENT

Incendiul s-a extins ușor la încă două vagoane, lateral stânga-dreapta față de cel afectat inițial. Vagoanele sunt dezafectate. Acționează 6 autospeciale de stingere. Nu sunt persoane rănite, iar incendiul este localizat”, a declarat Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Un tren cu 200 de călători a luat foc pe ruta București – Brașov. Pompierii și ambulanțele au fost chemați de urgență

Incendiul a izbucnit în urmă cu doar câteva zile la un tren care circula pe ruta București – Brașov, motivele fiind momentan necunoscute, dar se pare că ar fi vorba de o problemă de ordin tehnic, cel mai probabil, un scurt circuit.

ADVERTISEMENT

O femeie a suferit un atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar ceilalți 200 de pasageri au fost evacuați rapid și în siguranță, fiind în afara oricărui pericol.

Trenul care circula pe ruta București Nord – Brașov a luat foc între localitățile Posada și Sinaia, din județul Prahova, panicând pasagerii din respectivul vagon, deoarece aceștia au simțit un puternic miros de fum.

ADVERTISEMENT

Incendiul a izbucnit pe o rută intens circulată în această perioadă a anului, de aceea se aflau la bord, în momentul incidentului, aproximativ 200 de persoane, notează Libertatea. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, înregistrându-se doar acel caz al unei femei care a suferit un atac de panică.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a trimis la fața locului două echipaje de pompieri și două ambulanțe pentru a stinge incendiul și pentru a se asigura că toate persoanele sunt în afara oricărui pericol.

Pompierii au trebuit să meargă pe jos, din cauza condițiilor impuse de teren, dar au reușit să țină legătură în permanență cu mecanicul trenului.

ADVERTISEMENT