News

Video. Incendiu pe Calea Giulești. 12 vagoane au fost cuprinse de flăcări. Update

Pompierii intervin pe Calea Giulești după ce cinci vagoane au fost cuprinse de flăcări, existând riscul ca incendiul să se extindă.
29.12.2022 | 20:21
Incendiu pe Calea Giulești.
ADVERTISEMENT
29-12-2022
19:28

Incendiul a fost localizat

Pompierii transmis că după zeci de minute de luptă cu focul, timp în care au fost chemate 15 autospeciale de stingere, incendiul e aproape de a fi eliminat.

”Incendiul a fost localizat, urmează sa fie eliminat”, au transmis reprezentanții pompierilor bucureșteni.

Incendiul a fost localizat
Incendiul a fost localizat

Din fericire, vagoanele erau garate și dezafectate și nu au fost înregistrate victime. Incendiul este violent și cu degajări mari de fum.

Incendiu pe Calea Giulești, la 5 vagoane de tren

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu care se manifestă la 5 vagoane de tren (dezafectate), cu posibilitate de propagare la alte vagoane garate. Alertate 11 autospeciale de stingere. Nu sunt victime”, au transmis pompierii.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pompierii au revenit și au anunțat că incendiul s-a extins la 12 vagoane. ”Incendiul se manifestă în zona de triaj, la 2 garnituri de tren aflate una lângă cealaltă, în total 12 vagoane. Alertate 15 autospeciale”, au mai transmis pompierii ajunși la fața locului.

În urmă cu o săptămână, un vagon lua foc pe o linie secundară din Gara de Nord Iași. Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale, trimise la fața locului pentru a se asigura că flăcările nu se extind la alte garnituri de tren.

ADVERTISEMENT

”Au fost trimise, din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Iaşi, 3 autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor calificat.

Din primele informaţii este vorba despre un vagon izolat. Incendiul se manifestă la sistemul de căldură al vagonului, alimentat cu motorină, având un rezervor de 20 l. Vagonul se afla pe o line secundară, garat”, transmitea ISU Iași.

ADVERTISEMENT

Incendiu la un vagon din Galați

În luna noiembrie, pompierii interveneau în gară la Galați, după ce un vagon cu păcură luase foc. Potrivit ISU Galați, incendiul a fost anunțat de martori în zona Port Bazinul Nou.

”La faţa locului au fost direcţionate patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară, un echipaj de descarcerare grea şi echipajul SMURD tip B de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi.

ADVERTISEMENT

Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite, fără a se extinde la vagoanele cisternă sau la staţia de producere abur. Nu a fost necesară evacuarea persoanelor din zonă şi nici folosirea sistemului RO-ALERT pentru degajările de fum.

Au ars scurgeri de păcură pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi, dintr-un rezervor de plastic cu capacitatea de 1 mc. Cauza probabilă a incendiului a fost o scânteie, care a aprins acumularea de gaze din rezervorul de plastic”, transmiteau atunci pompierii.

ADVERTISEMENT
Tags: