News

Video. Incendiu puternic lângă Buzău. Autoritățile au emis mesaj de avertizare Ro-Alert. Update

Incendiu puternic la Agrosem SA, în Buzău, cu degajări mari de fum. A fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert. Cetățenii sunt sfătuiți să evite zona.
20.06.2022 | 19:13
O hală din zona Buzău a luat foc
ADVERTISEMENT
20-06-2022
17:29

Prefectul județului Buzău a luat legătura cu Raed Arafat

Incendiul a cuprins o suprafață de 3.000 mp. La fața locului au fost alocate 9 mașini de stingere (5 de la ISU BZ, 2 de la ISU PH, 2 de la ISU VN), 1 Autoscară, 1 Descarcerare, 1 ambulanță SMURD).

Vântul puternic a generat extinderea flăcărilor, astfel că mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu alte trei mașini de stingere (2 de la ISU IL, 1 de la ISU BR), o autoscară de la ISU VN și o autospecială CBRN de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență (USISU).

Incendiul este aproape de zona Silozului Nord, peste Stradă Aurel Vlaicu, în cartierul Mihai Viteazu. Se manifestă foarte puternic. ISU Buzău a cerut resurse suplimentare. Sunt fost în contact cu domnul Raed Arafat. A fost oprită alimentarea cu curent electric. Forțele acționează pentru stingere”, a precizat, la Antena 3, prefectul județului, Daniel Țiclea.

“Am solicitat deocamdată toate resursele ISU din județul Buzău. Deocamdată nu știm să fie vreo persoană afectată. Sunt în contact permanent cu domnul Raed Arafat“, a mai adăugat prefectul.

 

Un incendiu puternic a ibuznit la Agrosem SA din Buzău, existând degajări mari de fum. Autoritățile au emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert.

Incendiu puternic în Buzău, autoritățile au emis mesaj Ro-Alert

Cetățenii sunt sfătuiți să evita zona unde incendiul a cuprins două hale industriale, iar riscă să se extindă și în alte zone.

ADVERTISEMENT

”Incendiu produs la 2 hale industriale, extins ulterior la alte 2 hale, arderea se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum pe o suprafață de 3000 mp. În interior este depozitată materie primă pentru producerea maselor plastice”, informează Departamentul pentru Situații de Urgență.

Mesaj Ro-Alert
Mesaj Ro-Alert în Buzău. Foto: Biziday

Prefectul județului a oferit mai multe detalii referitoare la incendiu, care se află la distanță mică de mai multe case. ”S-a trimis mesaj Ro-alert. Sperăm să izolăm focarul, care în acest moment arde violent. Momentan nu pare că e necesară evacuarea, acțiunea este în dinamică. Am mobilizat toate resursele din județ. Nu avem info despre persoane afectate. Ard materiale plastice, care degajă mult fum”, a explicat Daniel Țiclea, potrivit Biziday.

ADVERTISEMENT
Tags: