News

Video. Incendiu puternic în Vrancea. 40 de hectare de pădure au luat foc

Un incendiu puternic a izbucnit în comuna Sihlea, județul Vrancea. Flăcările au cuprins 40 de hectare de pădure și 50 de hectare de vegetație uscată, potrivit pompierilor.
06.07.2022 | 21:13
Video Incendiu puternic in Vrancea 40 de hectare de padure au luat foc
Incendiu în Vrancea, care a cuprins 40 de hectare de pădure. Foto: Captură Video
ADVERTISEMENT

ISU Vrancea a transmis că a fost necesară intervenția cu ”șase autospeciale de stignere cu apă și spumă, un ATV, două autospeciale de primă intervenție și comandă, un autocamion multirisc și o autospecială de transport persoane și victime multiple”.

Incendiu puternic în Vrancea, 40 de hectare ard

La stingerea flăcărilor contribuie și pompierii de la ISU Buzău, care au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autoespecială de primă intervenție și comandă și o cisternă de 10 tone, conform Stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Anunțul autorităților din Vrancea vine la doar 20 de ore după ce un incendiu imens a cuprins un câmp, în apropiere de localitatea Gătaia, județul Timiș. Flăcările au curpins 100 de hectare de grâu, conform pompierilor.

Coloana de fum a fost vizibilă de la kilometri distanță, potrivit martorilor din zonă. Potrivit Europa FM, pompierii au reușit să izoleze zona după ce mai multe tractoare au tras brazde și au împiedicat extinderea flăcărilor.

ADVERTISEMENT

Temperaturile în zonă au depășit 40 de grade Celsius, astfel că mai multe câmpuri din Timiș au fost curprinse de flăcări, pagubele fiind imense.

Pompierii au atras atenția că ”incendierea miriștilor fără acordul de la Agenția de Protecție a Mediului și fară prezența unui echipaj al Serviciului Voluntar pentru situații de urgență este interzisă. Amenda este de până la 6000 de lei pentru persoane fizice și 50.000 de lei pentru persoanele juridice”.

ADVERTISEMENT

Cauza multor incendii de acest fel e omul, în special oamenii care ard deșeuri sau incendiază miriști, gunoaie sau orice altcev, fără acord.

România este lovită în ultima perioadă de caniculă extremă, o consecință a încălzirii globale, potrivit experților în mediu. Țara noastră se confruntă cu o secetă nemaivăzută și multe localități au ajuns să raționalizeze apa. De altfel, oficiali ai Ministerului Mediului au transmis populației să nu mai risipească apa pentru orice tip de activitate, cel puțin în această vară.

ADVERTISEMENT
Tags: