Fotbal international

Campionatul Turciei, amînat după atacul armat împotriva lui Fener!

UPDATE 6 martie 17:50 / Campionatul de fotbal al Turciei a fost suspendat o săptămînă, a decis luni federaţia turcă, la două zile după atacul armat care a vizat autocarul ce-i transporta pe...
06.04.2015 | 17:55
Campionatul Turciei aminat dupa atacul armat impotriva lui Fener
ADVERTISEMENT

UPDATE 6 martie 17:50 / Campionatul de fotbal al Turciei a fost suspendat o săptămînă, a decis luni federaţia turcă, la două zile după atacul armat care a vizat autocarul ce-i transporta pe jucătorii echipei Fenerbahce Istanbul.

UPDATE 6 aprilie 14:37 / “Vorbeam la telefon cu fratele meu în momentul în care am auzit un zgomot mare şi am crezut că a explodat o roată pentru că autocarul şi-a pierdut direcţia. Dar cînd l-am văzut pe şeful serviciului de protecţie al echipei în faţă în autocar am ştiut că s-a întîmplat ceva teribil. Am văzut că responsabilul cu securitatea a fost cel care a pus frînă şi el ne-a spus că şoferul, care era însîngerat, a fost împuşcat. Cuvântul ‘împuşcat’ a fost şocant, dar cînd am văzut sîngele şi geamul de lîngă şofer spart, a fost ceva înspăimîntător pentru toţi cei aflaţi în autocar. Este incredibil faptul că nişte oameni au tras în autocarul nostru şi că şoferul a fost rănit, un autocar care transporta fotbalişti şi oficiali. Este surprinzător, dar şi arată că în viaţă se poate întâmpla orice şi că nimănui nu i se poate garanta siguranţa totală. Vreau să îi urez şoferului nostru curajos însănătoşire grabnică. Le voi fi recunoscător veşnic lui şi responsabilului cu securitatea pentru că autocarul ar fi putut să cadă de pe pod. Deznodămîntul ar fi putut fi tragic, dar sîntem că toţii în viaţă datorită lor”, a spus Emenike pentru BBC Sport.

ADVERTISEMENT

UPDATE 6 aprilie 11:30 / Pe site-ul Federaţiei de Fotbal din Turica a apărut o informaţie de ultimă oră legată de incidentele din weekend. Partida Fenerbahce – Bursaspor, programată pe 13 aprilie, a fsot amînată ca urmare a atacului de sîmbătă. Mai mult, şi partida pe care Fener o avea programată marţi, în sferturile Cupei Turciei, cu Mersin, a fost şi ea amînată. 

UPDATE 16:30: Şoferul autocarului lui Fenerbahce este în afara oricărui pericol, dar va avea nevoie de operaţie: Are o fractură între pomete şi osul temporal. Va fi operat. Nu sînt probleme la creier. Între pomete şi osul temporal există un fragment de metal. Este posibil să fie o rană provocată de un glonţ. Încă nu este clar. Norocul lui este că nu are probleme la creier”, a declarat medicul Abdulkadir Gunduz.

ADVERTISEMENT

UPDATE 12:30: Conform primarului oraşului Trabzon, Abdil Jalil, atacatorii au folosit o armă de vînătoare. Fost jucător al lui Fenerbahce, Pierre van Hooijdonk, a vorbit în termeni dur despre ceea ce se întîmplă în fotbalul turc. “Este incredibil ce se întîmplă. Ce mai urmează acolo, chiar nu se sesizează nimeni. Am avut parte şi eu de un incident similar, în 2004, tot în drum spre aeroport. Serkan şi şoferul autobuzului au fost răniţi. A fost cea mai îngrozitoare experienţă pe care am trăit-o în carieră”.

UPDATE 12:15: Chiar dacă nu a fost în autocar alături de colegii săi, deoarece este accidentat şi nu a făcut deplasarea pentru meciul cu Rizespor, Dirk Kuyt, s-a arătat extrem de speriat de gestul extrem ai fanilor lui Trabzon: “Încă tremur tot. Abia stau în picioare. Vreau să fiu calm, să nu mă gândesc la lucruri rele, dar plâng şi nu mă pot opri. Nu pot continua astfel”, a spus Kuyt pentru jurnalul turc Fanatik. Mai mulţi jucători străini de la Fenerbahce au cerut deja rezilierea contractelor pentru a-şi părăsi ţara. Printre aceştia, vedetele Kuyt, Diego, Sow, Meirelles sau Krasic. De asemenea, mai mulţi jucători de la toate echipele din Turcia au cerut întreruperea campionatului. Oficialii lui Fenerbahce consideră că atacatorii doreau să dărîme autocarul de pe viaduct, pentru ca jucătorii şi oficialii lui Fener să fie ucişi.

ADVERTISEMENT

Incidente grave în Turcia! Autocarul celor de la Fenerbahce a fost atacat cu arme, în drumul de la Rizespor, unde echipa cîştigase meciul cu 5-1.

În timp ce autocarul se îndrepta spre aeroportul din Trabzon, şoferul acestuia a fost împuşcat iar starea sa este foarte gravă. Imediat după incident, victima a fost transportată la urgenţă.

ADVERTISEMENT

Toţi jucătorii au scăpat teferi, singura victimă fiind şoferul.

VEZI VIDEO CU MOMENTUL ÎN CARE ŞOFERUL A IEŞIT PLIN DE SÎNGE DIN AUTOCAR

VIDEO

Loading the player…