VIDEO. Usain Bolt intră în legendă! A reuşit tripla istorică la Olimpiadă: Beijing, Londra, Rio! 9 medalii de aur

UPDATE 10.56/ Usain Bolt a reuşit să cîştige a noua medalie olimpică de aur, după ce ştafeta de 4×100 metri a Jamaicăi s-a impus, vineri noapte, la Rio de Janeiro. Bolt este primul atlet care obţine “tripla” consecutivă: 100 metri, 200 metri, ştafeta 4×100 metri.

„Ei bine, iată, sînt cel mai bun!” a declarat Usain Bolt, după cursă.

VEZI VIDEO:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Usain Bolt scrie istorie la Rio. Jamaicanul a cîştigat titlul olimpic la 200 de metri, al doilea de la această ediţie a Jocurilor Olimpice şi al 8-lea din carieră.

Usain Bolt a încheiat cursa cu 19.78, fiind urmat de canadianul Andre De Grasse, cu 20.02. Bronzul a fost luat de francezul Christophe Lemaitre, cu timpul 20,12.

44,5 km/h a atins Bolt în timpul cursei de 200 de metri liber: "Chiar am vrut să alerg mai rapid de atît. Cred că m-ar fi ajutat dacă era cineva în faţa mea", a declarat Bolt la finalul probei.

Pentru Bolt urmează ultima sa cursă la Jocurile Olimpice, proba de ştafetă 4x100 de metri, acolo unde e mare favorit alături de echipa Jamaicăi. Poreclit "Insane" Bolt, jamaicanul a declarat că se va retrage după Olimpiada de la Rio.

VEZI VIDEO CURSA: