News

Video. Inundații catastrofale în centrul Italiei. Șapte persoane au murit, trei sunt date dispărute

Șapte persoane au murit și trei sunt date dispărute, după ce Italia a fost lovită de inundații catastrofale. Un copil mic se află printre victime.
16.09.2022 | 13:32
Video Inundatii catastrofale in centrul Italiei Sapte persoane au murit trei sunt date disparute
Inundații Italia. Șapte persoane au murit. Foto: AnconaToday
ADVERTISEMENT

Regiunea centrală a Italiei a înregistrat un episod apocaliptic, fiind nevoie de intervenția a sute de pompieri pentru a-i ajuta pe oameni.

Șapte persoane au dispărut în Italia

”Potrivit prefecturii locale, numărul provizoriu al morților este de șapte. Cel de-al șaptelea cadavru tocmai a fost găsit”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru AnconaToday.

ADVERTISEMENT

Patru dintre victime sunt din Ostra, una în Trecastelli și una în Barbara, toate în provincia Ancona. Din păcate, un copil a fost luat de viitură și e de negăsit.

Furtunile violente și ploile abundente au inundat drumuri și case, cele mai grave pagube fiind raportate în zona Ancona.

ADVERTISEMENT

Trei persoane erau date dispărute, inclusiv un copil de șase ani care călătorea într-o mașină alături de părinții săi. Mama a fost salvată, însă copilul a fost luat de viitură, au transmis autoritățile.

Pompierii au declarat că au salvat peste noapte zeci de oameni ”care s-au refugiat pe acoperișuri și în copaci”. Oamenii au fost luați prin surprindere de acest eveniment.

ADVERTISEMENT

”Nu era așteptat la aceste niveluri, nu aveam alertă activă pentru așa ceva. Inundația a fost bruscă”, a declarat consilierul regional pentru protecție civilă, Stefano Aguzzi.

”Nu a fost timp să intervenim. Sunt oameni care poate au fost pe stradă sau care au ieșit fără să-și dea seama de pericol”, a completat oficialul. Mai multe zone din Ancona au rămas fără conexiuni la electricitate sau la telefonie. În consecință, școlile au fost închise vineri în zonele afectate.

ADVERTISEMENT

Furtunile au lovit și regiunea vecină a Umbriei, însă daunele au fost mai mari în Ancona. Ziarul Corriere della Sera scrie că în două ore a plouat cu o cantitate care în mod normal era înregistrată în șase luni de zile.

ADVERTISEMENT
Tags: