News

Video. Inundații catastrofale în Seul. Drumuri, metrouri și mașini, sub ape. Cel puțin 8 oameni au murit

Seul, Capitala Coreei de Sud, este afectată de inundații catastrofale, cele mai grave în ultimii 80 de ani. Drumuri, metrouri și mașini din metropolă sunt sub ape. Cel puțin 8 oameni au murit.
09.08.2022 | 11:52
Video Inundatii catastrofale in Seul Drumuri metrouri si masini sub ape Cel putin 8 oameni au murit
Seul, Capitala Coreei de Sud, afectată de inundații catastrofale. Cel puțin 8 morți. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter.com
ADVERTISEMENT

Dacă Europa se confruntă cu o secetă fără precedent în ultimii zeci de ani, în Asia sunt raportate inundații istorice. Coreea de Sud este printre cele mai afectate zone.

Seul, Capitala Coreei de Sud, afectată de inundații catastrofale. Cel puțin 8 morți

Cele mai abundente ploi înregistrate în ultimele opt decenii au afectat în aceste zile metropola Seul, de aproape 10 milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT

Străzile Capitalei sud-coreene s-au transformat în adevărate râuri. Stațiile de metrou au devenit cascade, iar mașinile de pe străzi au fost acoperite de ape.

Cel puțin 8 persoane au fost ucise, majoritatea fiind găsite înecate în casele lor, și alte 7 au fost date dispărute. Numărul răniților ajunge la 14.

ADVERTISEMENT

Un caz tragic a fost prezentat de BBC. Trei dintre victimele inundaților, două surori în vârstă de 40 de ani și una dintre fiicele lor de 13 ani, au murit în propria casă. În zadar, echipele de intervenție au încercat să le scoată din imobil.

Bilanțul tragic vine în condițiile în care meteorologii anunță că ploile nu se vor opri și vor continua în cantități impresionante.

ADVERTISEMENT

În plus, în peste 50 de orașe și localități s-au emis avertismente care anunță posibile alunecări de teren. Un total de 160 de trasee de drumeții din Seul și provincia muntoasă Gangwon au fost închise.

Se așteaptă ca ploile abundente să continue zile întregi. Trebuie să menținem o stare de alertă și să răspundem cu un efort total”, a declarat președintele țării, Yoon Suk Yeol, în timp ce se afla la sediul Guvernului.

ADVERTISEMENT

Imagini impresionante cu inundațiile din Seul distribuite pe rețelele de socializare

În mediul online circulă poze și clipuri care arată amploarea inundațiilor din Seul. Mașini acoperite de ape, puhoaie la metrou, drumuri care nu se mai văd, fac parte din peisajul trist al unei metropole impresionante din Asia.

În districtul Dongjak din Seul s-au înregistrat precipitații de peste 141,5 mm pe oră – cel mai mare nivel din 1942, potrivit Administrației Meteorologice din Coreea (KMA).

În ultimele ore, zeci de drumuri au fost închise din cauza problemelor cu apa. Armata este pregătită să desfășoare trupe pentru a ajuta la eforturile de recuperare a celor dispăruți, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Moon Hong-sik, conform ApNews.

ADVERTISEMENT