VIDEO / Istoria confruntărilor cu Argentina: au cîştigat TOATE meciurile amicale!

România şi Argentina s-au întîlnit pînă acum de 5 ori de-a lungul timpului. Argentina are 3 victorii, un meci s-a încheiat la egalitate şi România a reuşit o victorie. Chiar dacă palmaresul...
04.03.2014 | 13:52
VIDEO  Istoria confruntarilor cu Argentina au cistigat TOATE meciurile amicale

România şi Argentina s-au întîlnit pînă acum de 5 ori de-a lungul timpului. Argentina are 3 victorii, un meci s-a încheiat la egalitate şi România a reuşit o victorie. Chiar dacă palmaresul ne este defavorabil, naţionala României nu a pierdut cu Argentina în meciurile oficiale, avînd un egal la Campionatul Mondial din 1990 şi o victorie la Mondialul din 1994.

Primul meci din istorie dintre România şi Argentina a fost un amical la Buenos Aires  în 1974. Argentina a reuşit să se impună cu scorul de 2-1 în faţa României care a fost antrenată atunci de Valentin Stănescu. Tricolorii au deschis scorul atunci prin Atilla Kun, dar argentinienii au reuşit să întoarcă rezultatul prin golurile lui Houseman şi Kempes.

Următorul meci dintre cele 2 naţionale a avut loc în 1978 tot la Buenos Aires şi a fost tot amical. România, antrenată atunci de Ştefan Kovaci a pierdut cu 2-0 cu Argentina, după golurile marcate de Daniel Passarella.

Meciul din anul 1982 dintre România şi Argentina a fost cîştigat tot de naţionala pumelor cu scorul de 1-0. Singurul gol al meciului a fost marcat de Diaz în minutul 56.  Meciul amical s-a jucat tot în Argentina însă pe stadionul din Rosario.

În anul 1990 s-a jucat primul meci oficial dintre România şi Argentina la Campionatul Mondial din Italia. România care a fost antrenată atunci de Emerich Jenei a reuşit să termine la egalitate, 1-1,  cu echipa care a ajuns pînă în finala competiţiei în acel an. Meciul a avut loc pe San Paolo, din Napoli. Pentru argentinieni a deschis scorul Monzon în minutul 61, Gabi Balint reuşind să egaleze 7 minute mai tîrziu.

Ultimul meci dintre România şi Argentina a fost în optimile de finală ale Campionatului Mondial din 1994. A fost una dintre cele mai mari performanţe realizate de tricolori în istorie. România a reuşit să se impună cu 3-2 pe stadionul Rose Bowl din Pasadena. Pentru tricolori au marcat atunci Ilie Dumitrescu în minutele 11 şi 17 şi Hagi în minutul 57. Pentru Argentina a marcat atunci Batistuta în minutul 15 şi Abel Balbo în minutul 73.