ADVERTISEMENT
Hotnews

VIDEO / Jihadiştii au făcut prăpăd într-un muzeu din Irak

Jihadistii din auto-intitulatul Stat Islamic au facut prapad intr-un muzeu din orasul irakian Mosul.Au facut bucati statui si frize vechi de 3.000 de ani, iar UNESCO deplange o "tragedie culturala"....
Autor: Ionuţ Cataramă | 27.02.2015 | 11:26
VIDEO / Jihadiştii au făcut prăpăd într-un muzeu din Irak

Jihadistii din auto-intitulatul Stat Islamic au facut prapad intr-un muzeu din orasul irakian Mosul.Au facut bucati statui si frize vechi de 3.000 de ani, iar UNESCO deplange o “tragedie culturala”.

ADVERTISEMENT

Intr-un clip postat pe internet, se vede cum mai multi barbati doboara artefactele de pe soclu si le lovesc apoi cu tarnacopul si barosul. Un alt jihadist indeamna la distrugerea tuturor obiectelor pagane.

Vezi video:
http://youtu.be/JEYX_CbwAD8

Iar intr-un alt cadru vedem cum cineva foloseste un picamer pentru a sfarama o statuie care dateaza din secolul 7, inainte de Hristos.

ADVERTISEMENT

Muzeul gazduia o colectie extrem de valoroasa, cu obiecte din perioada asiriana si elena, cu secole inaintea erei crestine. Orasul Mosul a fost cucerit vara trecuta de jihadisti.
Observatorul sirian pentru drepturile omului a estimat numarul ostaticilor asirieni rapiti de jihadisti in decurs de trei zile la 220, potrivit unei declaratii publicate joi. Acestia au fost rapiti din 11 sate din zona Tal Tamer.

Sursă: www.ştirileprotv.ro

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!