Fotbal intern

VIDEO / Keşeru printre LEGENDE! Ei au mai dat 6!

Claudiu Keşeru a marcat toate cele 6 goluri pentru Steaua în meciul cu Pandurii din Ghencea. Cu această performanţă, Keşeru intră într-o galerie selectă a jucătorilor care înscriu de şase...
17.08.2014 | 10:33
VIDEO  Keseru printre LEGENDE Ei au mai dat 6

Claudiu Keşeru a marcat toate cele 6 goluri pentru Steaua în meciul cu Pandurii din Ghencea. Cu această performanţă, Keşeru intră într-o galerie selectă a jucătorilor care înscriu de şase ori într-un meci. 

Ultimul jucător din prima ligă care a reuşit acest lucru a fost Marian Popa, de la Farul Constanţa, care reuşise să marcheze 6 goluri cu Oţelul Galaţi, într-un meci încheiat 6-3 în anul 1993. Actualul antrenor al Stelei, Costel Gîlcă a marcat 5 goluri pentru Steaua în sezonul 1994-1995, scor 5-0. 

Keşeru, în top-urile europene 

Cele mai multe goluri marcate de un jucător într-un singur meci dintr-o primă ligă europeană sînt 7. Această performanţă a fost reuşită de doar 3 jucători, Afonso Alves în Olanda şi Laszlo Kubala şi Agustin Sauto Arana în Spania.

Dar să le luăm pe rînd şi să vedem cele mai multe goluri marcate de un jucător într-un meci în campionatele puternice:

Premier League

4 jucători din prima ligă engleză au înscris 5 goluri într-un meci, record care încă nu a fost depăşit. Astfel, Andy Cole, Alan Shearer, Jermain Defoe şi Dimitar Berbatov.

Andy Cole, 1995, Manchester United – Ipswich 9-0

Jermain Defoe, 2009, Tottenham – Wigan 9-1

Dimitar Berbatov, 2010, Manchester United – Blackburn 7-1

Serie A

În Serie A, recordul de goluri marcate într-un meci este deţinut de doi jucători, Silvio Piola şi Omar Sivori care au marcat cîte 6 goluri.

Silvio Piola a marcat 6 goluri în anul 1933 la un meci între Pro Vercelli şi Fiorentina, încheiat 7-2. Omar Sivori a marcat cele 6 goluri în 1961 într-un halucinant Juventus – Inter Milan 9-1.

La Liga

În Spania, cele mai multe goluri în prima ligă într-un meci au fost marcate de Laszlo Kubala şi Agustin Sauto Arana, cîte 7 fiecare. Laszlo Kubala a marcat de 7 ori în 1952 în Barcelona – Gijon 9-0, iar Agustin Sauto Arana a marcat de 7 ori într-un meci Athletic Bilbao – Barcelona 12-1 disputat în 1931.

Alţi 3 jucători au reuşit să marcheze cîte 6 goluri într-un meci în Spania între 1942 şi 1950: Cesar Rodriguez Alvarez (1942), Edmundo Suarez (1943) şi Telmo Zarra (1950)

Bundesliga 

În Bundesliga un singur jucător a reuşit să înscrie 6 goluri într-un meci! S-a întîmplat în anul 1977 cînd Dieter Muller a marcat 6 goluri pentru Koln în victoria 7-2 cu Werder Bremen.

În Cupa Germaniei, recordul este deţinut de Karsten Jancker care a dat tot 6 goluri pentru Kaiserslautern cu Schonberg 95, scor 15-0. Video:

Olanda 

Afonso Alves este omul care a marcat nu mai puţin de 7 goluri într-un meci de campionat. Atacantul lui Heerenveen a scris istorie în anul 2007 cu Heracles.

Recorduri mondiale 

În meciurile internaţionale, australianul Archie Thompson  a reuşit să marcheze 13 goluri într-un meci de calificare pentru mondialul din 2002, într-un meci Australia – Samoa Americană 31-0. Este recordul mondial pentru cele mai multe goluri înscrise într-un meci oficial.

La Campionatul Mondial, cele mai multe goluri au fost marcate de rusul Oleg Salenko în 1994 la ediţia din Statele Unite. Atunci, Rusia a bătut cu 6-1 Camerun, Salenko reuşind să marcheze 5 goluri.

Într-o competiţie UEFA, cele mai multe goluri au fost marcate de Eldar Hadzimehmedovic, 6, în meciul dintre Lyn şi Runavik din Cupa UEFA, care s-a încheiat 6-0 pentru Lyn.

Cel mai mare scor stabilit într-un meci oficial a fost 149 – 0 între AS Adema şi SO l’Emyrne, în campionatul din Madagascar. Scorul a fost recunoscut şi de Guiness World Record. Oaspeţii de la SO l’Emyrne au protestat la începutul meciului cînd arbitrul a dat un penalty discutabil şi au decis să îşi înscrie cît de multe autogoluri pot în semn de protest. Astfel, jucătorii de la Adema au stat pe teren şi se uitau cum oaspeţii îşi înscriu pe bandă rulantă în proprie poartă.

P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!

Tags: