News
notix pixel id

Video. Klaus Iohannis, la inaugurarea Bisericii Evanghelice din Sibiu: ”Văd că aici în Sibiu lucrurile merg mai departe”

Preşedintele Klaus Iohannis a luat parte, duminică, alături de soţia sa, Carmen  Iohannis, la slujba de inaugurare a Catedralei Evanghelice din Sibiu, cu ocazia finalizării renovărilor.
10.10.2021 | 13:19
Video. Klaus Iohannis, la inaugurarea Bisericii Evanghelice din Sibiu: ”Văd că aici în Sibiu lucrurile merg mai departe”
Klaus Iohannis, prezent la inaugurarea Bisericii Evanghelice din Sibiu. Sursa foto: Facebook Stiridesibiu
ADVERTISEMENT

Patru ani au durat renovările Bisericii Evanghelice din Sibiu. Odată cu terminarea lor, șeful statului, Klaus Iohannis, și soția sa au fost invitați la slujba de duminică.

La finalul slujbei, președintele a făcut câteva declarații. El a lăudat demersul de reabilitare al lăcașului sfânt și a remarcat că Sibiul arată din ce în ce mai bine.

Klaus Iohannis: ”Foarte important, în această comunitate se pune mare valoare pe moştenirea spirituală”

Totodată, Klaus Iohannis a remarcat și faptul că locuitorii sași pun accent pe moștenirea spirituală, culturală și arhitectonică.

ADVERTISEMENT

”Este impresionant, o lucrare mare, absolut notabilă şi cred că această mare lucrare de renovare arată că această comunitate săsească, care numeric este mică, este activă, este vie.

După părerea mea foarte important, arată că aici, în Sibiu, şi în această comunitate, se pune mare valoare pe moştenirea spirituală, culturală şi, nu în ultimul rând, pe cea arhitectonică.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte bucuros să văd că aici în Sibiu lucrurile merg mai departe şi oraşul arată din ce în ce mai bine.

Întreaga biserică are o altă atmosferă, mai caldă. Mi s-a părut şi mai primitoare, este o realizare foarte frumoasă”, a afirmat președintele, după terminarea slujbei.

ADVERTISEMENT

Cât a costat reabilitarea Bisericii Evanghelice din Sibiu

Proiectul de renovare ar fi costat peste 21 de milioane de lei. Banii ar fi fost obținuți din fonduri europene, dar și din donații.

”Ne bucurăm mult că, după patru ani de renovare, astăzi lucrările de renovare se apropie de sfârşit şi putem inaugura deja biserica noastră.

ADVERTISEMENT

Am avut noroc cu o donaţie destul de consistentă din partea unui enoriaş din Germania şi cu multe alte donaţii care au contribuit la această renovare, partea cea mare a putut veni dintr-un proiect european. Proiectul acesta este peste 21 de milioane de lei.

Invităm pe toată lumea, începând chiar de astăzi, să viziteze biserica. Vor fi ghizi care îi conduc”, a și prim-preotul Bisericii Evanghelice, Killian Dorr, la finalul slujbei.

ADVERTISEMENT

Biserica Evanghelică datează din secolul XIV, fiind ridicată pe locul unde exista o veche biserică din secolul XII. Biserica Evanghelică a devenit apoi una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri