News

Video. Klaus Iohannis, la inaugurarea Bisericii Evanghelice din Sibiu: ”Văd că aici în Sibiu lucrurile merg mai departe”

Preşedintele Klaus Iohannis a luat parte, duminică, alături de soţia sa, Carmen  Iohannis, la slujba de inaugurare a Catedralei Evanghelice din Sibiu, cu ocazia finalizării renovărilor.
10.10.2021 | 13:19
Video Klaus Iohannis la inaugurarea Bisericii Evanghelice din Sibiu Vad ca aici in Sibiu lucrurile merg mai departe
Klaus Iohannis, prezent la inaugurarea Bisericii Evanghelice din Sibiu. Sursa foto: Facebook Stiridesibiu
ADVERTISEMENT

Patru ani au durat renovările Bisericii Evanghelice din Sibiu. Odată cu terminarea lor, șeful statului, Klaus Iohannis, și soția sa au fost invitați la slujba de duminică.

La finalul slujbei, președintele a făcut câteva declarații. El a lăudat demersul de reabilitare al lăcașului sfânt și a remarcat că Sibiul arată din ce în ce mai bine.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis: ”Foarte important, în această comunitate se pune mare valoare pe moştenirea spirituală”

Totodată, Klaus Iohannis a remarcat și faptul că locuitorii sași pun accent pe moștenirea spirituală, culturală și arhitectonică.

”Este impresionant, o lucrare mare, absolut notabilă şi cred că această mare lucrare de renovare arată că această comunitate săsească, care numeric este mică, este activă, este vie.

ADVERTISEMENT

După părerea mea foarte important, arată că aici, în Sibiu, şi în această comunitate, se pune mare valoare pe moştenirea spirituală, culturală şi, nu în ultimul rând, pe cea arhitectonică.

Sunt foarte bucuros să văd că aici în Sibiu lucrurile merg mai departe şi oraşul arată din ce în ce mai bine.

ADVERTISEMENT

Întreaga biserică are o altă atmosferă, mai caldă. Mi s-a părut şi mai primitoare, este o realizare foarte frumoasă”, a afirmat președintele, după terminarea slujbei.

Cât a costat reabilitarea Bisericii Evanghelice din Sibiu

Proiectul de renovare ar fi costat peste 21 de milioane de lei. Banii ar fi fost obținuți din fonduri europene, dar și din donații.

ADVERTISEMENT

”Ne bucurăm mult că, după patru ani de renovare, astăzi lucrările de renovare se apropie de sfârşit şi putem inaugura deja biserica noastră.

Am avut noroc cu o donaţie destul de consistentă din partea unui enoriaş din Germania şi cu multe alte donaţii care au contribuit la această renovare, partea cea mare a putut veni dintr-un proiect european. Proiectul acesta este peste 21 de milioane de lei.

Invităm pe toată lumea, începând chiar de astăzi, să viziteze biserica. Vor fi ghizi care îi conduc”, a și prim-preotul Bisericii Evanghelice, Killian Dorr, la finalul slujbei.

Biserica Evanghelică datează din secolul XIV, fiind ridicată pe locul unde exista o veche biserică din secolul XII. Biserica Evanghelică a devenit apoi una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania.

ADVERTISEMENT