Sporturi

INCREDIBIL! Ungurii au sărit la bătaie cînd au văzut steagul României. Prima reacţie a maghiarilor. Cum explică incidentul

UPDATE 12:40 / Lazar Erno, oficial al echipei Progym SK, şi-a expus punctul de vedere în privinţa incidentelor de la meciul echipei din Gheorghieni contra Stelei Rangers. Conform declaraţiilor...
26.02.2014 | 11:40
INCREDIBIL Ungurii au sarit la bataie cind au vazut steagul Romaniei Prima reactie a maghiarilor Cum explica incidentul
ADVERTISEMENT

UPDATE 12:40 / Lazar Erno, oficial al echipei Progym SK, şi-a expus punctul de vedere în privinţa incidentelor de la meciul echipei din Gheorghieni contra Stelei Rangers. Conform declaraţiilor lui Erno, evenimentele din Gheorghieni au fost normale în condiţiile în care jucătorii săi au fost provocaţi! “Imaginile sînt pe toate platformele video, noi nu credem că a fost un incident. Dacă FRH vede acest lucru, asta e. Noi nu sîntem de acord cu această variantă”, a fost prima reacţie a lui Erno, care a revenit cu altă variantă. “Nu ar trebui să fie o problemă să intri cu tricolorul pe un patioanar din România, noi toţi sîntem români, dar s-a dorit instigarea. Publicul de la Gheorghieni s-a simţit marginalizat şi de aceea a reacţionat aşa, cîntînd . Să ştiţi că la alte meciuri nu există acest slogan. Echipa oaspete a cîştigat un meci, bravo lor, dar trebuiau să se bucure altfel, a încheiat oficialul echipei Progym.

UPDATE  11:39 / Incidentele care s-au petrecut la meciul de hochei dintre Progym SK şi Steaua Bucureşti, cînd tricolorul a fost aruncat pe gheaţă de către un jucător de etnie maghiară, nu au încadrare în regulamentul Federaţiei Române de Hochei! Cu toate acestea, noua conducere a FRH o să ceară suspendarea jucătorilor implicaţi şi suspendarea terenului echipei din Gheorghieni. “Observatorul de joc a făcut un referat ca urmare a incidentelor petrecute la finalul partidei dintre Progym şi Steaua Bucureşti, iar situaţia va fi analizată în cadrul Comisiei de Disciplină. Din păcate, regulamentul făcut de fosta conducere a FRH nu stipulează sancţiuni pentru astfel de incidente, chiar dacă ele s-au acutizat în ultima perioadă. Am ajuns în fruntea Federaţiei de trei luni, în urma alegerilor, iar acest lucru este o prioritate pentru noi”, a anunţat secretarul general al FRH pentru FANATIK.RO, Alexandru Hălăucă.

ADVERTISEMENT

Un nou scandal etnic a izbucnit la hochei. Partida dintre Progym Gheorghieni şi Steaua, încheiat cu victoria oaspeţilor, 4-3, a oferit momente jignitoare la adresa românilor. La finalul partidei, unul dintre jucătorii Stelei a salutat adversarii cu steagul României, în mînă, moment în care fanii gazdelor au strigat “ria, ria, Ungaria”.

Mai mult de atăt, nu numai întreaga sala a reacţionat negativ. Un jucător al lui Progym trece pe lîngă steag, îmbrînceşte hocheistul Stelei şi aruncă steagul pe gheaţă. Enervaţi de gestul necugetat la adresa României, steliştii au părăsit terenul fluturînd tricolorul.

ADVERTISEMENT

Pal Zsombor, hocheistul care a declanşat războiul, a postat apoi episodul şi pe facebook.

ungaria

Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
Interviul care face înconjurul lumii: a dezvăluit că tatăl său a fost un...
Interviul care face înconjurul lumii: a dezvăluit că tatăl său a fost un spion care s-a sinucis! "Nu pot să spun mai multe!"
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Weekend cu temperaturi nefireşti pentru februarie. Termometrele vor indica maxime de 20 de...
Weekend cu temperaturi nefireşti pentru februarie. Termometrele vor indica maxime de 20 de grade. Zonele lovite de ploi
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă