Sporturi

INCREDIBIL! Ungurii au sărit la bătaie cînd au văzut steagul României. Prima reacţie a maghiarilor. Cum explică incidentul

UPDATE 12:40 / Lazar Erno, oficial al echipei Progym SK, şi-a expus punctul de vedere în privinţa incidentelor de la meciul echipei din Gheorghieni contra Stelei Rangers. Conform declaraţiilor...
26.02.2014 | 11:40
INCREDIBIL Ungurii au sarit la bataie cind au vazut steagul Romaniei Prima reactie a maghiarilor Cum explica incidentul
ADVERTISEMENT

UPDATE 12:40 / Lazar Erno, oficial al echipei Progym SK, şi-a expus punctul de vedere în privinţa incidentelor de la meciul echipei din Gheorghieni contra Stelei Rangers. Conform declaraţiilor lui Erno, evenimentele din Gheorghieni au fost normale în condiţiile în care jucătorii săi au fost provocaţi! “Imaginile sînt pe toate platformele video, noi nu credem că a fost un incident. Dacă FRH vede acest lucru, asta e. Noi nu sîntem de acord cu această variantă”, a fost prima reacţie a lui Erno, care a revenit cu altă variantă. “Nu ar trebui să fie o problemă să intri cu tricolorul pe un patioanar din România, noi toţi sîntem români, dar s-a dorit instigarea. Publicul de la Gheorghieni s-a simţit marginalizat şi de aceea a reacţionat aşa, cîntînd . Să ştiţi că la alte meciuri nu există acest slogan. Echipa oaspete a cîştigat un meci, bravo lor, dar trebuiau să se bucure altfel, a încheiat oficialul echipei Progym.

UPDATE  11:39 / Incidentele care s-au petrecut la meciul de hochei dintre Progym SK şi Steaua Bucureşti, cînd tricolorul a fost aruncat pe gheaţă de către un jucător de etnie maghiară, nu au încadrare în regulamentul Federaţiei Române de Hochei! Cu toate acestea, noua conducere a FRH o să ceară suspendarea jucătorilor implicaţi şi suspendarea terenului echipei din Gheorghieni. “Observatorul de joc a făcut un referat ca urmare a incidentelor petrecute la finalul partidei dintre Progym şi Steaua Bucureşti, iar situaţia va fi analizată în cadrul Comisiei de Disciplină. Din păcate, regulamentul făcut de fosta conducere a FRH nu stipulează sancţiuni pentru astfel de incidente, chiar dacă ele s-au acutizat în ultima perioadă. Am ajuns în fruntea Federaţiei de trei luni, în urma alegerilor, iar acest lucru este o prioritate pentru noi”, a anunţat secretarul general al FRH pentru FANATIK.RO, Alexandru Hălăucă.

ADVERTISEMENT

Un nou scandal etnic a izbucnit la hochei. Partida dintre Progym Gheorghieni şi Steaua, încheiat cu victoria oaspeţilor, 4-3, a oferit momente jignitoare la adresa românilor. La finalul partidei, unul dintre jucătorii Stelei a salutat adversarii cu steagul României, în mînă, moment în care fanii gazdelor au strigat “ria, ria, Ungaria”.

Mai mult de atăt, nu numai întreaga sala a reacţionat negativ. Un jucător al lui Progym trece pe lîngă steag, îmbrînceşte hocheistul Stelei şi aruncă steagul pe gheaţă. Enervaţi de gestul necugetat la adresa României, steliştii au părăsit terenul fluturînd tricolorul.

ADVERTISEMENT

Pal Zsombor, hocheistul care a declanşat războiul, a postat apoi episodul şi pe facebook.

ungaria