Fotbal international

VIDEO.Maxim poate da lovitura. Leeds United îl vrea chiar acum, pentru a ajuta la promovarea în Premier League

20.01.2017, ora 13:40 / Conform ultimelor informaţii din Anglia, Leeds United îl doreşte insistent, chiar din această iarnă, pe Alexandru Maxim. Românul a anunţat că nu va pleca de la...
20.01.2017 | 13:45
VIDEOMaxim poate da lovitura Leeds United il vrea chiar acum pentru a ajuta la promovarea in Premier League

20.01.2017, ora 13:40 / Conform ultimelor informaţii din Anglia, Leeds United îl doreşte insistent, chiar din această iarnă, pe Alexandru Maxim. Românul a anunţat că nu va pleca de la Stuttgart decît într-un alt campionat tare, excluzînd orice contact cu fosta echipă al lui Ilie Dumitrescu din Mexic, Club America. Singura problemă în acest moment pentru Leeds, care ocupă un loc de play-off în a doua divizie din Anglia, ar fi salariul mare al românului, 1,5 milioane euro, nici un fotbalist de la Leeds neavînd un asemenea salariu. Desigur, dacă la vară United va reveni după mulţi ani în prima divizie, atunci un salariu de 1,5 milioane euro va fi unul normal la acest nivel.

Deşi nu a strîns decît nouă prezenţe în actualul sezon în Bundesliga 2 cu VfB Stuttgart, internaţionalul român Alexandru Maxim continuă să reprezinte un punct de interes major pentru alte cluburi.

Apreciat, deşi a jucat puţin la Stuttgart

Şi nu oricare, pentru că ultimele informaţii vin din Anglia, acolo unde putem vorbi deja de o concurenţă în ceea ce priveşte cursa pentru obţinerea semnăturii românului, între echipa de Premier League Hull City şi o pretendentă la promovare din Championship, fosta glorie Leeds United.

Hull City se află pe poziţie retrogradabilă în primul eşalon şi e clar că are nevoie urgentă de întăriri, pentru a lupta cu şanse la supravieţuire. Antrenorul Mike Phelan ar fi încîntat dacă patronrii clubului, familia Allam, ar scoate banii pentru realizarea transferului, adică 3 milioane euro, ceea ce pentru un club de Premier League nu ar trebui să constituie o problemă.

Cei de la Hull au şi pus deja un colaj video pe Youtube cu titlul Bine ai venit, Maxim!, semn că interesul este real şi foarte mare. Hull mai are o ţintă de proporţii, fostul internaţional camerunez Samuel Eto’o, în prezent la Antalyaspor, în Turcia. Ar fi o şansă imensă pentru Maxim să poată juca alături de un asemenea atacant de mare clasă.

La fel de mult este însă apreciat Maxim şi la Leeds. Aici este antrenor Garry Monk, care l-a vrut şi sezonul trecut, cînd pregătea în prima divizie pe Swansea. Secundul său este spaniolul Pep Clotet, pe care Maxim îl cunoaşte bine din perioada în care şi-a făcut junioratul la Espanyol Barcelona. La Leeds Maxim este privit drept omul care ar putea pune şi mai multă ordine şi calitate în linia de mijloc, sporind şansele la promovare sau, în cel mai rău caz, la clasarea pe un loc de baraj.