News

Video. Mesajele transmise de Patriarhul Daniel și ÎPS Teodosie credincioşilor: “Sănătate şi fericire, pace şi bucurie!”

În ultima zi a anului 2021, Preafericitul Părintel Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, au transmis mesaje credincioșilor
31.12.2021 | 14:27
Video Mesajele transmise de Patriarhul Daniel si IPS Teodosie credinciosilor Sanatate si fericire pace si bucurie
Ce mesaje au transmis Patriarhul Daniel și ÎPS Teodosie credincioşilor. sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Preafericitul Părintel Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, au transmis credincioșilor mesaje, cu ocazia trecerii în anul 2022.

Mesajele transmise de Patriarhul Daniel și ÎPS Teodosie credincioşilor

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis, vineri, 31 decembrie, în ultima zi din anul 2021, un mesaj cu ocazia Anului Nou, în care le urează oamenilor multe urări de bine.

ADVERTISEMENT

“Cu prilejul sărbătorii Anului Nou 2022, vă adresăm tuturor doriri de sănătate şi fericire, pace şi bucurie, dimpreună cu salutarea tradiţională La Mulţi Ani!”, este mesajul pe care l-a transmis Patriarhul Daniel tuturor românilor, cu ocazia trecerii într-un alt an.

Ce mesaj a transmis ÎPS Teodosie, de Anul Nou

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a vorbit despre semnificația Anului Nou.

“Iubiți credincioși, după ce am încheiat Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, care s-a întrupat, iată, avem la o săptămână, după ziua de 31 decembrie, pe 1 ianuarie, avem sărbătorirea anului civil, care începe în ziua în care este sărbătorit și Sfântul Vasile cel Mare și se pune nume pruncului Iisus.

ADVERTISEMENT

Azi, de Anul Nou civil, este a opta zi de la Nașterea pruncului Iisus, care primește acest nume atât de frumos, care însemnează Mântuitor”, a comunicat Teodosie.

Acesta a transmis, la rândul său, un mesaj tuturor românilor prin care le-a urat toate cele bune în anul care urmează.

ADVERTISEMENT

“Anul Nou care a venit să ne aducă nouă daruri și bucurii. Anul Nou care a sosit, noi dorim să ne aducă noi bucurii, noi împliniri și noi fapte bune, pentru a ne întări sufletul, credința și dragostea noastră față de Dumnezeu. 

Să sperăm că anul acesta, vom fi mai credincioși, mai rugători, mai aproape de Dumnezeu.

Vă doresc tuturor să întâmpinăm anul acesta nou cu multă nădejde, cu multă credință, cu multă rugăciune, cu multă dragoste și de Dumnezeu, dar și de semenii noștri. Vă doresc să întâmpinăm acest an nou, 2022, cu lumina dinăuntrul nostru, la care Dumnezeu să adauge lumina sa copleșitoare, să ne facă să înțelegem rostul vieții acesteia”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie a vorbit și despre victimele făcute de virusul SARS-CoV-2.

“Acest an este tot semnul unei boli. Noi nădăjduim ca anul acesta să fie mai bun decât anul trecut și ne pare rău că în anul trecut au murit mulți din semenii noștri și multe familii au fost în jale”, a mai spus acesta, cu speranța că anul 2022 va fi mai bun și cu mai puține decese.

ADVERTISEMENT