Fotbal international

Premierul Turciei promite ajutor lui Lucescu. “Trebuie să creştem tinerii noştri”

UPDATE: Premierul Turciei, Binali Yildirim, sare în ajutorul selecţionerului român al Turciei, după ce acesta s-a plâns că pe vremea când antrena el în această ţară (2000-2004) avea în...
04.09.2017 | 18:30
Premierul Turciei promite ajutor lui Lucescu Trebuie sa crestem tinerii nostri
ADVERTISEMENT

UPDATE: Premierul Turciei, Binali Yildirim, sare în ajutorul selecţionerului român al Turciei, după ce acesta s-a plâns că pe vremea când antrena el în această ţară (2000-2004) avea în echipă cel puţin 7 jucători autohtoni.

“Da, trebuie ca mai mulţi fotbalişti turci să joace la cluburile noastre. Ne uităm la meciurile din campionatul intern şi timp de 3 minute n-auzi niciun nume de jucător turc, aşa că schimbăm canalul.Trebuie să ne creştem tinerii noştri. După meciul cu Croaţia ne vom întâlni cu cei de la Federaţie şi vom pune lucrurile la punct”

ADVERTISEMENT

UPDATE: Mircea Lucescu a intrat serios sub tirul presei din Istanbul după meciul de la Harkov. Motivul pentru care s-a petrecut acest lucru este mai puţin legat de rezultat, înfrângere care reduce considerabil şansele la calificare şi chiar la locul secund, şi mult mai mult de declaraţia lui Il Luce la adresa faptului că sunt prea mulţi jucători străini în campionat şi aria de selecţie pentru echipa naţională este astfel redusă considerabil. Lucescu a fost imediat taxat, amintindu-i-se faptul că la echipele de club la care a activat în ultimii 13 ani, Şahtar Doneţk şi Zenit Sankt Petersburg anul trecut, a avut în lot 9 şi respectiv 15 străini şi atunci nu a mai adus nici o obiecţie. 

UPDATE: Înaintea partidei, când căpitanii celor două echipe alegeau terenul, pe gazon a năvălit o femeie dezbrăcată de la brîu în sus, care avea scris pe piept un mesaj pentru preşedintele Turciei: ERDOGAN, UCIGAŞ! A fost imediat scoasă de forţele de ordine.

ADVERTISEMENT

UPDATE: Presa din Turcia pune sub semnul întrebării justeţea numirii lui Mircea Lucescu în funcţia de selecţioner. Recunoscând că a avut dreptate în privinţa erorilor de aribtraj care au influenţat rezultatul, jurnaliştii turci îl pun la zid pe tehnicianul român pentru faptul că nu a ştiut nici să alcătuiască primul unsprezece şi că la scorul de 2-0 nu a avut nici o idee cum să facă echipa să revină. Mai mult, unul dintre ziarişti spune că Mircea Lucescu căsca pe bancă, în loc să caute soluţii.

“Nici Lucescu nu a fost o soluţie”, a titrat jurnalul Takvim, în timp ce Hurriyet a scris: “Lucescu slab, arbitrul slab, echipa naţională şi mai slabă!”

ADVERTISEMENT

“După meciul pe care l-a condus căscând, Lucescu a criticat arbitrii”, notează şi memleket.com.tr, care menţionează că mulţi suporteri au fost bulversaţi să îl vadă pe selecţioner căscând pe bancă în timpul jocului.
Editorialistul Evren Turhan de la Takvim a scris: “Sinuciderea lui Lucescu”. “Mircea Lucescu, adus după Fatih Terim pentru un nou început, nu avea altă şansă decât victoria în primul său meci. (…) Intri în repriza a doua cu 0-2. Lucescu nu face nimic. S-a uitat la meci ca noi. Nu ai nimic de pierdut şi totuşi nu ataci. Lucescu nu a citit deloc jocul”, a adăugat Turhan.

Primul meci oficial al lui Mircea Lucescu în calitate de selecţioner al naţionalei Turciei a fost un eşec la Harkov, 0-2 cu Ucraina. După acest rezultat şansele Semilunei de a mai prinde măcar locul de baraj au scăzut mult, dat fiind programul dificil din ultimele trei runde. Rezultatul partidei a fost însă decis de o serie incredibilă de erori ale brigăzii de arbitri din Spania, condusă de David Fernandez.

ADVERTISEMENT

Nu mai puţin de trei ori au greşit grav arbitrii, toate erorile fiind în favoarea Ucrainei lui Andri Şevcenko. La primul gol, noul jucător al Borussiei Dortmund, Yarmolenko, este în clară poziţie de ofsaid. La al doilea gol Konoplyanka a centrat din afara suprafeţei de joc, mingea ieşind cu toată circumferinţa. Turcia putea reveni în joc în ultimul sfert de oră, dar nu a vrut Fernandez, care a închis ochii la un fault clar în careu comis de Kristov asupra lui Under.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

În timpul partidei tehnicianul român s-a manifestat foarte puţin la adresa celor puşi să împartă dreptatea pe teren. Însă unul dintre membrii staffului său a venit la el cu telefonul mobil şi i-a arătat toate greşelile comise de brigada de arbitri. La finalul jocului, Mircea Lucescu nu a mai avut răbdare să ajungă la cabine, pentru a vorbi cu arbitrii şi s-a ţinut după ei până la ieşirea de pe teren cu telefonul în mână, pentru a le arăta fazele cu pricina şi stigând ofside şi penalty.

VEZI VIDEO CU MOMENTUL DE DUPĂ MECI

Şi omologului său de pe banca Ucrainei, după ce i-a strâns mâna pentru victorie, i-a arătat cum s-a decis soarta partidei, dar Şevcenko a evitat orice polemică. Şi jucătorii turci erau extrem de furioşi, mulţi dintre ei refuzând tradiţionalul schimb de tricouri cu adversarii lor, fie în semn de protest, fie pentru că pur şi simplu nu mai aveau nici un chef pentru obişnuitul ritual. După meci, la conferinţa de presă Lucescu a subliniat erorile de aribtraj, dar a declarat că Ucraina a jucat bine şi a meritat victoria, iar Turcia, pentru a mai spera la calificare are nevoie acum de trei victorii din ultimele trei meciuri. A încheiat însă punând din nou degetul asupra centralului David Fernandez: “Trebuie să îşi ceară scuze întregii Turcii”.

ADVERTISEMENT