News

VIDEO Momente de groază printre pasagerii unui zbor internațional. Aeronava a început să se dezintegreze când a trecut printr-o furtună

O aeronavă ce efectua un zbor de la Santiago de Chile la Asuncion a pierdut unul dintre motoare iar botul avionului s-a dezintegrat în aer
29.10.2022 | 09:22
VIDEO Momente de groaza printre pasagerii unui zbor international Aeronava a inceput sa se dezintegreze cand a trecut printro furtuna
Avionul s-a dezintegrat din cauza furtunii de grindină. Sursa foto: S.H. Aeronautica
ADVERTISEMENT

Pasagerii unui zbor de la Santiago de Chile la Asuncion au trecut prin momente de groază atunci când avionul a început să se dezintegreze în aer din cauza unei furtuni severe.

Momente de groază printre pasageri

Cei 48 de pasageri ai zborului 1325 al companiei LATAM Airlines, care a decolat miercuri de la Santiago de Chile cu destinația Asunción (Paraguay), au povestit scenele de panică prin care au trecut după ce au aterizat de urgență din cauza condițiilor meteo severe, relatează publicația El Pais.

ADVERTISEMENT

Videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare arată cum aeronava se clatină și oamenii țipă în timp ce avionul a fost surprins de o furtună cu grindină care a rupt unul dintre motoarele avionului, a spart parbrizul și a distrus botul aeronavei.

Autoritățile aviației civile din Chile au declarat că au deschis o investigație asupra incidentului. Anterior, zborul făcuse o oprire neprogramată pe aeroportul Foz do Iguazú din Brazilia la ora locală 18.43, din cauza înrăutățirii condițiilor meteorologice deasupra orașului Asunción.

ADVERTISEMENT

Pasagerii au rămas în interiorul aeronavei timp de aproximativ două ore, după care zborul a fost autorizat să își reia călătoria. Potrivit companiei aeriene, condițiile meteo s-au îmbunătățit suficient de mult pentru a justifica această decizie.

„Cea mai terifiantă experiență din viața mea”

În schimb, avionul s-a confruntat cu o vreme severă și a fost lovit de grindină care a avariat grav aeronava.

ADVERTISEMENT

„A fost cea mai terifiantă experiență din întreaga mea viață”, a declarat fostul model paraguayan Pabla Tholem pentru postul local de televiziune ABC, citat de presa chiliană Emol. „În timp ce toată lumea intra în panică, centura mea de siguranță s-a desfăcut și am strigat să mă ajute cineva. Nu puteam să o fac singură, pentru că o aveam pe fiica mea în brațe și o țineam strâns în brațe. Un bărbat a venit să mă ajute, iar copilul meu s-a agățat de el. Am început să vomit”, a spus ea.

După ceea ce a părut o eternitate pentru ceea ce în mod normal este un zbor de 30 de minute între aeroportul brazilian și Aeroportul Internațional Silvio Pettirossi din Asunción, “însoțitorii de bord au început să strige în engleză, apoi [avionul] a început să încetinească și atunci am început să respirăm din nou. Toți pasagerii au ieșit cât de repede au putut”.

ADVERTISEMENT

Potrivit LATAM Airlines, atât pasagerii, cât și echipajul au ajuns în Paraguay în stare fizică bună și au fost imediat asistați de personalul de la sol. “Condițiile meteorologice întâlnite în timpul traseului au avut un impact asupra operațiunii și au provocat daune externe aeronavei”, a precizat compania.

Președintele Direcției Aviației Civile din Paraguay, Félix Kanazawa, a declarat că “acest tip de aeronavă este pregătit să zboare cu un singur motor”, potrivit AFP.

ADVERTISEMENT