News

Video. Momente dramatice filmate de salvamari. Micuțul Dominic, ultimul pe lista oamenilor salvați de la înec

Imagini dramatice cu momentele în care salvamarii își riscă viața pentru a scoate din apă mai mulți oameni, printre care copii, au devenit virale pe internet.
12.08.2022 | 12:38
Video Momente dramatice filmate de salvamari Micutul Dominic ultimul pe lista oamenilor salvati de la inec
Mai mulți copii au fost salvați de la înec. Foto: Captură TikTok
ADVERTISEMENT

Contul de Tik Tok bocanilacristi2 este împânzit de astfel de filmări, care arată prin ce trebuie să treacă salvamarii când scot oamenii inconștienți din apă.

Salvamarii s-au filmat când salvează vieți

Oamenii intră în larg, ignorând steagul roșu și sfaturile salvamarilor, astfel că pe litoralul românesc se îneacă oameni în fiecare zi. Din păcate, părinții și bunicii ”inconștienți” își trimit copiii în mare, cu un simplu colac, astfel că aceștia riscă moară oricând. CLICK AICI pentru a vedea filmările.

ADVERTISEMENT

Pentru a sensibiliza opinia publică, salvamarii au filmat momentul în care salvează mai mulți oameni, printre care micuțul Dominic.

În diversele filmări se vede clar cum salvamarii ies în larg pe skijet pentru a salva oamenii trași de curenți în zona digurilor.

ADVERTISEMENT

Vasile Borteș, șeful salvamarilor din sudul litoralului, este revoltat pe turiști. Salvamarul îi acuză pe oameni că îi stresează subalternii și cere autorităților să trimită poliția pe plajă pentru a amenda turiștii.

Ne stresează foarte tare turiștii, ignoră steagul roșu. Nu ne ascultă. Eu trec pe semafor roșu, da pe steag roșu nu pot să intru în apă?

ADVERTISEMENT

Curenții sunt cei mai periculoși, dacă sunt valuri hai că ne mai descurcăm, dar ce facem cu acei curenți care ia turistul și îl duce după diguri”, a explicat Borteș.

Soluția propusă de salvamari e amendarea turiștilor inconștienți. Majoritatea țărilor occidentale dau amenzi de sute sau mii de euro celor care își riscă viața în apele mării.

ADVERTISEMENT

”În Anglia le dă amendă 250 de euro, la noi nu se întâmplă nimic pentru că nu putem să-i sancționăm. Ar trebui să reînființeze poliția plajelor, atunci ar fi foarte bine. Ne-ar ajuta fantastic de mult.

Avem 40 de intervenții zilnice, cam 10 sunt copii. Au început să moară și femei, până acum mi se părea că sunt mai echilibrate decât bărbații. Avem probleme și cu femeile acuma”, a declarat Borteș la Digi 24.

ADVERTISEMENT