News

Video. Momentul de cumpănă din viaţa lui Marcel Vela. Accident de elicopter în 2007: “Parcă așteptam să explodeze, dar încercam din răsputeri să mă salvez”

19.04.2020 | 22:37
Video Momentul de cumpana din viata lui Marcel Vela Accident de elicopter in 2007 Parca asteptam sa explodeze dar incercam din rasputeri sa ma salvez
ADVERTISEMENT

În anul 2007, ministrul de Interne a trecut prin cumpăna vieţii lui. Marcel Vela a avut un accident de elicopter în care putea să îşi piardă viaţa. Totul s-a întâmplat în luna decembrie, iar ministrul a vorbit despre această experienţă. 

Momentul de cumpănă din viaţa lui Marcel Vela. Accident de elicopter în 2007

Pe data de 2 decembrie 2007, Marcel Vela împreună cu pilotul Petre Moţ şi alţi doi bărbaţi, Horaţiu Buna şi Dan Paici, au hotărât să plece cu elicopterul până la o pârtie de pe Muntele Mic. Deşi pilotul a fost avertizat să nu depăşească altitudinea de 1800 de metri, fiind patru pasageri şi rezervorul încărcat, Moţ a hotărât să aleagă ruta mai rapidă spre pârtie.

ADVERTISEMENT

El a trecut peste un vârf de munte, atingând în zbor 2200 de metri. Din cauza altitudinii, imediat după trecerea de vârf, elicopterul s-a înclinat spre dreapta, pe partea pe care se afla Ministrul de Interne, iar pilotul nu a mai reuşit să îl redreseze.

VEZI VIDEO:

“M-a apucat un atac de panică și nu mai reușeam să îmi desfac centura”

Marcel Vela a explicat cum s-a întâmplat totul: „Vedeam doar cum se apropie un munte de zăpadă spre mine și atunci mi-am amintit că avem rezervorul plin. În momentul impactului, elicopterul a început să se învârtească prin zăpadă și țin minte că vedeam ba albastrul cerului, ba albul de la zăpadă”, povestește Marcel Vela conform expresuldebanat.ro.

ADVERTISEMENT

Elicopterul s-a oprit cu partea din dreapta scufundată în zăpadă. Pilotul a spart geamul său şi a fugit spre motor să împiedice o explozie. Marcel Vela a rămas blocat în elicopter: „M-a apucat un atac de panică și nu mai reușeam să îmi desfac centura.

“Am crezut că pilotul a fugit, însă l-am văzut pe Moț pe jumătate în motorul elicopterului, încercând să scoată toate cablurile”

Parcă așteptam să explodeze elicopterul, dar încercam din răsputeri să mă salvez. Într-un final, am reușit să mă desfac și m-am aruncat pe geamul spart al elicopterului și am luat-o la fugă prin zăpadă cât mai departe de el.

ADVERTISEMENT

Apoi mi-am amintit că mai sunt două persoane înăuntru și m-am dus să le ajut să iasă. Am crezut că pilotul a fugit, însă l-am văzut pe Moț pe jumătate în motorul elicopterului, încercând să scoată toate cablurile”, își amintește Vela.

După ce s-au salvat cu toţii, au dat telefoane prin care să anunţe prăbuşirea. Au hotărât să meargă pe jos spre o staţie meteo din apropiere, deşi erau ore bune de mers pe jos. Însă, ei s-au întâlnit cu unul dintre prietenii cu care trebuiau să se vadă la pârtie şi care a pornit pe snowmobil să îi caute.

ADVERTISEMENT

O mare parte din elicopter a fost ridicată de pe Vârful Mătania, locul prăbuşirii. Piese din el au fost descoperite şi în luna mai a anului viitor, când s-au topit zăpezile.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi...
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi oferte all inclusive
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani:...
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani: E foarte bine să fii materialist
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a...
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a DECIS
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Codul Rutier. Boala extrem de răspândită ce te ține departe de volan
Codul Rutier. Boala extrem de răspândită ce te ține departe de volan
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”