News

Video. Momentul de cumpănă din viaţa lui Marcel Vela. Accident de elicopter în 2007: “Parcă așteptam să explodeze, dar încercam din răsputeri să mă salvez”

19.04.2020 | 22:37
Video. Momentul de cumpănă din viaţa lui Marcel Vela. Accident de elicopter în 2007: “Parcă așteptam să explodeze, dar încercam din răsputeri să mă salvez”
Video. Momentul de cumpănă din viaţa lui Marcel Vela. Accident de elicopter în 2007: “Parcă așteptam să explodeze elicopterul, dar încercam din răsputeri să mă salvez” Sursa. Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În anul 2007, ministrul de Interne a trecut prin cumpăna vieţii lui. Marcel Vela a avut un accident de elicopter în care putea să îşi piardă viaţa. Totul s-a întâmplat în luna decembrie, iar ministrul a vorbit despre această experienţă. 

Momentul de cumpănă din viaţa lui Marcel Vela. Accident de elicopter în 2007

Pe data de 2 decembrie 2007, Marcel Vela împreună cu pilotul Petre Moţ şi alţi doi bărbaţi, Horaţiu Buna şi Dan Paici, au hotărât să plece cu elicopterul până la o pârtie de pe Muntele Mic. Deşi pilotul a fost avertizat să nu depăşească altitudinea de 1800 de metri, fiind patru pasageri şi rezervorul încărcat, Moţ a hotărât să aleagă ruta mai rapidă spre pârtie.

ADVERTISEMENT

El a trecut peste un vârf de munte, atingând în zbor 2200 de metri. Din cauza altitudinii, imediat după trecerea de vârf, elicopterul s-a înclinat spre dreapta, pe partea pe care se afla Ministrul de Interne, iar pilotul nu a mai reuşit să îl redreseze.

VEZI VIDEO:

“M-a apucat un atac de panică și nu mai reușeam să îmi desfac centura”

Marcel Vela a explicat cum s-a întâmplat totul: „Vedeam doar cum se apropie un munte de zăpadă spre mine și atunci mi-am amintit că avem rezervorul plin. În momentul impactului, elicopterul a început să se învârtească prin zăpadă și țin minte că vedeam ba albastrul cerului, ba albul de la zăpadă”, povestește Marcel Vela conform expresuldebanat.ro.

ADVERTISEMENT

Elicopterul s-a oprit cu partea din dreapta scufundată în zăpadă. Pilotul a spart geamul său şi a fugit spre motor să împiedice o explozie. Marcel Vela a rămas blocat în elicopter: „M-a apucat un atac de panică și nu mai reușeam să îmi desfac centura.

“Am crezut că pilotul a fugit, însă l-am văzut pe Moț pe jumătate în motorul elicopterului, încercând să scoată toate cablurile”

Parcă așteptam să explodeze elicopterul, dar încercam din răsputeri să mă salvez. Într-un final, am reușit să mă desfac și m-am aruncat pe geamul spart al elicopterului și am luat-o la fugă prin zăpadă cât mai departe de el.

Apoi mi-am amintit că mai sunt două persoane înăuntru și m-am dus să le ajut să iasă. Am crezut că pilotul a fugit, însă l-am văzut pe Moț pe jumătate în motorul elicopterului, încercând să scoată toate cablurile”, își amintește Vela.

ADVERTISEMENT

După ce s-au salvat cu toţii, au dat telefoane prin care să anunţe prăbuşirea. Au hotărât să meargă pe jos spre o staţie meteo din apropiere, deşi erau ore bune de mers pe jos. Însă, ei s-au întâlnit cu unul dintre prietenii cu care trebuiau să se vadă la pârtie şi care a pornit pe snowmobil să îi caute.

O mare parte din elicopter a fost ridicată de pe Vârful Mătania, locul prăbuşirii. Piese din el au fost descoperite şi în luna mai a anului viitor, când s-au topit zăpezile.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri