Imaginile sunt extrem de dure și arată cum avionul aterizează forțat, după care se lovește de un zid și explodează. Pompierii au recuperat momentan 150 de cadavre, în timp ce două persoane au fost găsite în viață și transportate la spital. În avion erau 181 de oameni, însă șansele ca altcineva să mai fie în viață sunt aproape nule.
Conform CNN, avionul Jeju Air transporta 175 de pasageri și 6 membri ai echipajului și a aterizat forțat pe aeroportul din Muan. Avionul a lansat înainte de aterizare un apel de urgență, la puțin timp după ce turnul de control a avertizat că în zonă există stoluri de păsări.
Turnul de control a instruit avionul să aterizeze pe pista nr. 19 într-o altă direcție, astfel că pilotul a încercat să urmeze aceste instrucțiuni. Din păcate a lovit un stol de păsări și a fost nevoit să aterizeze forțat. Ce a urmat se vede și în filmare, mai exact o explozie puternică ce a ucis pe aproape toată lumea de la bord.
Autoritățile au recuperat deja o ”cutie neagră”, cu toate că dispozitivul de înregistrare a vocilor nu a fost momentan găsit. Cutia neagră, sau înregistratorul de date de zbor, le oferă investigatorilor unui accident date prețioase care ajută la reconstituirea unui incident aviatic.
Toate zborurile care au sosit pe Aeroportul Internațional Muan din Coreea de Sud au fost anulate după această tragedie aviatică, conform Korea Airports Corporation. În misiunea de salvare s-a implicat inclusiv președintele interimar al Coreei de Sud, Choi Sang-mok.
Între timp, compania aeriană și-a cerut scuze public pentru această tragedie, tuturor rudelor îndurerate. Statistic, doar în SUA au loc anual 13.000 de incidente aviatice în care păsările lovesc un avion, însă în marea majoritate a cazurilor avioanele nu au de suferit, în timp ce păsările, desigur, mor.
Este estimat că un astfel de accident cauzat de o coliziune cu un stol de păsări poate să se soldeze cu o tragedie doar o dată la 1 miliard de ore de zbor. Cu toate acestea, istoria recentă consemnează mai multe accidente aviatice produse de coliziunea dintre avioane și păsări.
De exemplu, în aprilie 2007 un avion Boeing 757 zbura de la Manchester spre Lanzarote. După ce se presupune că o cioară a fost aspirată în motor, avionul a fost nevoit să aterizeze de urgență înapoi la Manchester. În noiembrie 2008, un avion Ryanair de la Frankfurt la Roma a aterizat forțat la Ciampino după ce motoarele s-au blocat după o coliziune cu un stol de păsări.
În ianuarie 2009, zborul US Airways Flight 1549 și-a pierdut ambele turbine după ce a lovit un stol de gâște. Din fericire nimeni nu a murit, aeronava a aterizat forțat și cei 155 de oameni de la bord au fost evacuați. În august 2019, Ural Airlines 178 de la Moscow la Simferopol a lovit un stol de păsări și a aterizat forțat pe câmp. 74 de oameni au fost răniți atunci, însă nimeni nu a murit.