News

Video. Momentul în care rachetele rusești lovesc mall-ul din Kremenciuk, surprins de camerele dintr-un parc. Disperare în rândul oamenilor

Noi imagini apărute în online arată momentul în care rachetele rusești lovesc mall-ul din orașul Kremenciuk. Suflul exploziei se observă la marginea unui parc din oraș.
28.06.2022 | 20:48
Video Momentul in care rachetele rusesti lovesc mallul din Kremenciuk surprins de camerele dintrun parc Disperare in randul oamenilor
Imagini terifiante din Ucraina. Momentul în care rachetele rusești lovești mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Sursa foto: colaj Fanatik / capturi YouTube
ADVERTISEMENT

Cel puțin 18 oameni au murit și alte câteva zeci au fost răniți în urma atacului cu rachetele al forțelor ruse asupra unui centru comercial din orașul ucrainean Kremenciuk.

Imagini terifiante din Ucraina. Momentul în care rachetele rusești lovești mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere

În mediul online au apărut imagini care arată momentul în care rachetele armatei ruse lovesc orașul din regiunea Poltava. Explozia unui proiectil se resimte până la marginea unui parc din oraș.

ADVERTISEMENT

Într-un prim clip apărut pe Twitter se poate observa amploarea bombardamentului și disperarea oamenilor din zonă.

De teamă să nu fie lovit de proiectile, un bărbat se aruncă în apă pentru a se salva. Mai multe persoane fug cu copiii în brațe pentru a-i proteja.

ADVERTISEMENT

Ce rachete a folosit Rusia în atacul asupra mall-ului din Kremenciuk

Un alt videoclip postat în online arată momentul impactului unei rachete rusești asupra mall-ului Amstor din Kremenchuk, de marți, 27 iunie.

Un nor gros de fum se ridică spre cer imediat după explozie.

Pentru acest atac asupra orașului Kremenciuk, invadatorii ruși au folosit rachete Kh-22 lansate de pe aeronavele strategice Tu-22 M3 din regiunea Kursk, notează site-ul TSN.

ADVERTISEMENT

Kh-22 Storm este o rachetă supersonică cu rază lungă de acțiune, dezvoltată în timpul perioadei sovietice, mai notează sursa citată.

Aceasta face parte din sistemul de rachete de aviație K-22. Costul aproximativ al unei rachete este de aproximativ 300-500 de mii de dolari.

ADVERTISEMENT

O astfel de rachetă cântărește 5 tone și are o rază de acțiune de 300 km.

Reacția Rusiei după atacul asupra centrului comercial din Kremenciuk

La o zi după atacul din regiunea Poltava, Ministerul rus al Apărării a negat că a lovit cu rachete un centru comercial.

ADVERTISEMENT

Oficialii de la Kremlin au spus că armata a lovit un depozit de arme și că o explozie ulterioară a muniției a declanșat un incendiu în centrul comercial din apropiere, care era ”gol”.

Ultimul bilanț al autorităților ucrainene indică 18 morți, peste 35 de dispăruți și zeci de răniți. Potrivit datelor oferite imediat după atac, în momentul bombardamentului, în mall se aflau aproximativ 1.000 de persoane.