News

Video. Momentul în care se scufundă superiahtul unui oligarh rus, filmat. Ambarcațiunea valora 50 de milioane de dolari

Marinarii români au filmat momentul în care se scufunda un superiaht în valoare de 50 de milioane de dolari, deținut de un oligarh rus. Imaginile sunt spectaculoase.
24.08.2022 | 23:17
Video Momentul in care se scufunda superiahtul unui oligarh rus filmat Ambarcatiunea valora 50 de milioane de dolari
Iaht scufundat în Italia. Momentul a fost filmat. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Echipajul iahtului ”My Saga” a fost salvat de o ambarcațiune românească. Iahtul aparținea oligarhului rus Ghenadi Aivazian și s-a scufundat în largul coastelor italiene. Conform presei din Italia, iahtul s-a scufundat în Golful Squillace, aproape de portul de agrement Catanzaro.

Un iaht de 50 de milioane de dolari s-a scufundat în Italia

Superiahtul era construit în Italia în 2007 și avea o lungime de 39.4 metri. Conform autorităților, iahtul naviga de la Gallipoli la Milazzo cu un echipaj format în exclusivitate din italieni.

ADVERTISEMENT

Autoritatea Portuară din Crotone a primit un mesaj de la echipajul iahtului, prin care era anunțat că acesta ia apă și e pe punctul de a se scufunda. La fața locului a fost trimisă barca de patrulare CP321 alături de o barcă de patrulare românească, aflată în subordinea Frontex.


În primă fază, patru pasageri alături de un membru al personalului au fost preluați de nava de patrulare românească și duși în Catanzaro. Ulterior, s-a încercat remorcarea iahtului, care a fost un eșec. În consecință, căpitanul navei a abandonat iahtul, alături de alți patru pasageri.

ADVERTISEMENT

Salvatorii au încercat să remorcheze nava până în port, însă condițiile meteo nefavorabile au provocat scufundarea iahtului. Momentan nu se cunosc cauzele exacte ale scufundării, însă o anchetă a italienilor va stabili cu certitudine această cauză.

”Au sărit în ajutorul celor care se aflau în pericol de înec, iar în urma intervenției salvatoare au fost recuperați patru pasageri și un membru al echipajului care au fost aduși la bordul navei române.

ADVERTISEMENT

Celelalte persoane aflate pe iaht au fost salvate ulterior”, a explicat Roxana Popazu, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră din România. Imaginile video sunt spectaculoase și se poate vedea cum iahtul s-a scufundat în apele învolburate.

Laurențiu Mironescu, comandant de navă, a încercat să explice pentru PRO TV motivul scufundării.

ADVERTISEMENT

M-am gândit la deschiderea aceasta din pupă, care e destinată sportului de agrement și în contextul în care garniturile, mecanismul nu au fost suficient de corespunzătoare, e posibil ca apa să se fi infiltrat și de la un anumit moment cantitatea ei să înceapă să conteze din punct de vedere al stabilității”, a punctat Mironescu.

ADVERTISEMENT