News

Video. Momentul în care un avion se prăbușește pe muntele Etna, în Italia. Nu există supraviețuitori

Tragedie aviatică în Italia. O aeronavă folosită pentru stingerea incendiilor a căzut pe muntele Etna. Momentul în care acest avion se prăbușește a fost filmat de un martor.
27.10.2022 | 22:48
Video Momentul in care un avion se prabuseste pe muntele Etna in Italia Nu exista supravietuitori
Tragedie aviatică în Italia. Un avion s-a prăbușit pe muntele Etna. Momentul impactului, filmat de un martor. Sursa foto: captură YouTube / Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O tragedie aviatică a fost raportată joi, 27 octombrie, în Italia. Un avion utilizat pentru stingerea incendiilor s-a prăbușit pe muntele Etna.

Tragedie aviatică în Italia. Un avion s-a prăbușit pe muntele Etna. Momentul impactului, filmat de un martor

La bordul aeronavei se aflau doi piloți. Imediat, Protecția Civilă din Italia a demarat căutări pentru a-i găsi pe aceștia.

ADVERTISEMENT

”La prânz, un avion Canadair al pompierilor s-a prăbuşit în timp ce era angajat în stingerea unui incendiu de pădure din zona Monte Calcinera, în provincia Catania (Sicilia)”, au indicat serviciile de pompieri.

Potrivit presei din Italia, aeronava s-ar fi prăbușit în urma impactului cu coasta muntelui.

Aeronava Canadair a decolat de la Lamezia Terme, în provincia Catanzaro, și făcea parte din flota Babcock Italia.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat emis în cursul serii, directorul Protecției Civile din Sicilia a confirmat faptul că nu există supraviețuitori în urma prăbușirii avionului.

”Îmi pare rău pentru cele două victime ale accidentului. Echipele noastre de salvare au văzut Canadair-ul căzând, apoi fumul. Avionul este complet distrus și se pare că nu este nimic de făcut”, a declarat pentru Italpress, Salvo Cocina, directorul Protecției Civile din Sicilia.

ADVERTISEMENT

Avionul participa la stingerea unui incendiu pe Muntele Calcinera. ”După o primă rotire în zonă, avionul ar fi lovit coasta muntelui cu o aripă și ar fi luat foc din cauza combustibilului din interiorul acestuia”, a mai spus Cocina.

Încă nu se cunosc cauzele acestui accident aviatic. Vremea nu poate fi pusă în discuție, spun autoritățile locale.

ADVERTISEMENT

”Echipele de salvare sunt la fața locului și încearcă să ajungă la epava avionului. A fost o zi însorită, nu știm condițiile vântului. La bord erau doi piloți, comandantul și adjunctul”, spune Luca Cari, purtător de cuvânt al pompierilor, conform sursei citate.

Mesaj de condoleanțe transmis de președintele Regiunii Sicilia

Președintele Regiunii Sicilia, Renato Schifani, spune că așteaptă definitivarea cât mai rapidă a unei anchete în acest caz. Acesta a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familiile victimelor.

”Exprim profunde condoleanțe pentru decesul celor doi piloți care. Aceștia, alături de Corpul Silvic al Regiunii și al Protecției Civile, au fost implicați în prevenirea și stingerea incendiilor de pe Etna.

Sunt aproape de familiile și colegii lor afectați de această tragedie”, spune Renato Schifani, în urma teribilului accident aerian.

ADVERTISEMENT