News

Video. Momentul prăbuşirii unui elicopter, în oraşul unui celebru cartel de droguri. Detaliul care a salvat viaţa pasagerilor

Cinci turiști care doreau să facă un tur aerian al orașului Medellin au scăpat ca prin minune cu viață după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit după decolare.
28.02.2024 | 16:06
Video Momentul prabusirii unui elicopter in orasul unui celebru cartel de droguri Detaliul care a salvat viata pasagerilor
Miraculos, nimeni nu a fost rănit în urma acestui accident Foto: captura video
ADVERTISEMENT

Cinci turiști au plecat într-un tur aerian al orașului Medellin, cu elicopterul, dar la scurt timp după decolare pilotul a pierdut controlul aparatului și s-a prăbușit între o clădire și un stâlp de antenă.

În elicopter se aflau patru străini, un american și trei costaricani

Elicopterul era unul de tipul Bell 206L3 Long Ranger III, deținut de compania Volar Columbia, care se ocupă de diverse tipuri de transport cu elicopterul şi tururi turistice și are în componența sa o academie de piloți. Ca prin minune, nimeni dintre cei aflaţi la bord nu și-a pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Elicopterul Bell, fabricat în 1987 şi având numărul de înmatriculare HK-4810, s-a prăbușit imediat după decolare de pe heliportul Azote, în cartierul Manrique, din oraşul columbian Medellin.

Pe lângă pilot, în elicopter se aflau cinci pasageri, care tocmai își terminaseră prânzul la restaurantul exclusivist Hangar 45. Orașul Medellin este cunoscut pentru unul dintre cele mai puternice carteluri de droguri și este subiectul curiozității unui număr mare de turiști, din toate colțurile lumii.

ADVERTISEMENT

Potrivit relatărilor din presa locală, o anchetă a fost declanșată de autoritățile aviatice locale. Elicopterul trebuia să plece spre Antioquia, dar din cauza problemelor avute la decolare a trebuit să aterizeze pe acoperișul clădirii din Manrique, unde se afla heliportul.

Imediat după ce a decolat de pe acoperișul clădirii, după cum se poate observa în filmulețul care s-a răspândit pe rețelele de socializare, elicopterul a început să se învârtească necontrolat, a pierdut din altitudine și a lovit stâlpul antenei de lângă clădire, rămânând înţepenit între acesta şi zid.

ADVERTISEMENT

Aparatul de zbor a fost prins în mod miraculos între clădire și antenă în timpul impactului, ceea ce l-a împiedicat să cadă la sol și să se producă o tragedie care s-ar fi putut solda cu pierderi de vieţi omeneşti.

Doar pilotul Brian Michel Alvarez a fost rănit în acest accident. El şi-a rupt piciorul și a fost internat, în timp ce toți cei cinci pasageri au fost scoși din elicopter fără nicio zgârietură, potrivit portalului columbian Infobae. Potrivit acestui portal, echipele de salvare au caracterizat întregul caz drept un miracol. În elicopter se aflau trei persoane din Costa Rica, un american și iubita lui originară din Columbia, jurnalist de profesie.

ADVERTISEMENT

“În timp ce așteptam ca salvatorii să ne tragă afară, literalmente nu știam dacă vom fi scoși sau dacă ne vom prăbuși de sol. Ne-am speriat foarte tare”, a spus ea pentru Blue Radio.

ADVERTISEMENT