News

Video. Nămeți de 4 metri pe Transfăgărășan în prima zi de vară. Când se va deschide șoseaua

În prima zi de vară, pe Transfăgărășan se continuă îndepărtarea zăpezii. Nămeții sunt de peste 3-4 metri, astfel că muncitorii au mult de furcă.
01.06.2023 | 14:54
Video Nameti de 4 metri pe Transfagarasan in prima zi de vara Cand se va deschide soseaua
Deszăpezire pe Transfăgărășan: nămeți de peste 4 metri în debut de vară. Sursa foto: capturi DRPD Brașov / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Angajații Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRPD) depun eforturi importante în aceste zile pentru a înlătura zăpada de pe Transfăgărășan. Munca nu este deloc ușoară, deși calendaristic e vară. Nămeții sunt de-a dreptul impresionați în zonă.

Deszăpezire pe Transfăgărășan: nămeți de peste 4 metri în debut de vară

În timp ce în sudul țării se înregistrează maxime care ating 29 – 30 de grade, în zona de munte, la cote foarte înalte, atmosfera este una de iarnă veritabilă. Pe Transfăgărășan, nămeții ating chiar și 3-4 metri.

ADVERTISEMENT

Joi, 1 iunie, în prima zi de vară, reprezentanții DRDP Brașov au postat imagini cu lucrările de deszăpezire de pe această șosea. În ciuda stratului mare de omăt, drumarii sunt optimiști. Ei spun că sunt toate șansele ca șoseaua să fie deschisă la mijlocul lunii iunie.

Mult a fost, puțin a rămas. Continuăm deszăpezirea Transfăgărășanului. Cu toate că lucrăm în condiții vitrege, cu temperaturi scăzute, între nămeți de peste 3-4 metri, rămânem optimiști că vom putea deschide drumul până la mijlocul acestei luni”, se arată pe pagina de Facebook a DRPD Brașov.

ADVERTISEMENT

Când se redeschide traficul pe Transfăgărășan 2023

În 2022, circulația rutieră pe cel mai frumos drum din țară s-a redeschis chiar pe 15 iunie. Anunțul a fost făcut de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Inițial, anul trecut, circulația pe Transfăgărăşan trebuia reluată doar de la data de 1 iulie. Reprezentanții CNAIR au reuşit însă, grație condiţiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curăţarea şi pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme faţă de termenul obişnuit.

ADVERTISEMENT

În 2023, planul este unul similar, deși nu există o dată clară. Se știe că deschiderea drumului depinde de starea vremii. Drumarii speră ca totul să fie pus la punct până pe 15 iunie.

Transfăgărășan este recunoscut ca fiind drept cel mai frumos drum din România. Multitudinea de curbe strânse, peisajele cu munții Făgăraș și minunatele obiective turistice de-a lungul său fac din Transfăgărășan o adevărat destinație de vacanță.

ADVERTISEMENT

Șoseaua pornește din localitatea Bascov, județul Argeș, lângă Pitești. Apoi, traseul duce spre nord și se încheie în localitatea Cârțișoara, aflată la 50 de kilometri de Sibiu și 104 kilometri de Brașov. Întregul drum are 151 de kilometri. Transfăgărășan urcă până la altitudinea maximă de 2042 de metri, la Bâlea Lac.

ADVERTISEMENT