Fotbal international

Video. New York Red Bull – Barcelona 0-2. Barca încheie turneul american cu o nouă victorie fără gol Lewandowski

FC Barcelona a câştigat ultimul meci amical susţinut în SUA, 2-0 cu New York Red Bull, dar marele transfer al verii, atacantul Robert Lewandowski nu a marcat încă primul său gol.
31.07.2022 | 06:24
Video New York Red Bull  Barcelona 02 Barca incheie turneul american cu o noua victorie fara gol Lewandowski
Video. New York Red Bull - Barcelona 0-2. Barca încheie turneul american cu o nouă victorie fără gol Lewandowski. Ousmane Dembele şi Memphis Depay, autorii golurilor. Foto: Barcelona Twitter
ADVERTISEMENT

FC Barcelona şi-a încheiat stagiul de pregătire în SUA cu un ultim meci jucat la ora 02:00 în noaptea de sâmbătă, 30 iulie, spre duminică, 31 iulie, ora României, în compania celor de la New York Red Bull. Catalanii s-au impud cu 2-0 în faţa unui adversar extrem de bătăios, care a efectuat un pressing continuu, îngreunând astfel construcţia jocului echipei lui Xavi Hernandez.

Catalanii au dominat jocul de la început la sfârşit

Uriaşa arenă Red Bull Harison din New York a fost plină până la refuz la meciul care a închis turneul american al Barcelonei, cei mai mulţi spectatori din tribune fiind suporteri ai catalanilor de toate vârstele. A fost o atmosferă entuziasmantă în tribune iar pe teren spectacolul nu a lipsit, deşi s-au înscrid doar două goluri.

ADVERTISEMENT

Evident, Barcelona a fost echipa care a avut de la început iniţiativa, a controlat jocul cap coadă, dar replica americanilor a fost una consistentă, pressingul punând mari probleme oamenilor lui Xavi, iar atunci când s-a ivit prilejul The Reds nu s-au sfiit să încerce să pună în pericol poarta lui ter Stegen, dar a lipsit precizia la finalizare.

Lewandowski a muncit enorm, dar primul lui gol pentru Barca încă nu a venit

În mod firesc jucătorul care a fost cel mai mai mult în atenţia spectatorilor, cu precădere a fanilor catalani, a fost marele transfer al verii, atacantul polonez Robert Lewandowski, opt ani consecutiv goleterul lui Bayern Munchen şi al Bundesligii. Lewa a muncit enorm, dar deocamdată primul lui gol în tricoul Barcelonei întârzie să vină.

ADVERTISEMENT

A avut în prima repriză o acţiune personală de mare frumuseţe, în care şi-a demonstrat şi tehnica şi calităţile fizice, dar şutul său dintr-o poziţie incomodă a trecut fr puţin peste poarta apărată de Coronel. Lewandoeski avea să fie printre ultimii jucători înlocuiţi de Xavi în a doua repriză, în minutul 76 şi a primit ovaţii din partea fanilor blau-grana.

Ousmane Dembele, golgeterul Barcei în SUA

Barcelona a câştigat acest meci prin golurile înscrise de Ousmane Dembele în minutul 40 şi de Memphis Depay, înlocuitorul lui Lewa în minutul 87, la o mare greşeală a apărării americane. Golul lui Dembele a fost foarte frumos, în urma unei pase excelente venite de la altă achiziţie a verii, deosebit de reuşită, brazilianul Rapinha de la Leeds United.

ADVERTISEMENT

Ousmane Dembele, jucătorul care a pus cele mai multe probleme de când a venit în  2017 la Barcelona, fie cu accidentările, fie cu atitudinea nedisciplinată din afara terenului, pare a deveni, în sfârşit, acel fotbalist de bază, el fiind golgeterul turneului american cu patru goluri, unul cu Inter Miami, două cu Juventus şi cel de acum.

Vezi aici VIDEO New York Red Bull – Barcelona

Trei victorii şi un meci egal pentru catalani, bilanţul turneului american

Barcelona a învins pe Inter Miami cu 6-0, pe Real Madrid cu 1-0, a remizat cu Juventus, 2-2 şi a dispus de New York Red Bull cu 2-0 în turneul american. Până la startul noului sezon în La Liga, în weekendul 12-13 august mai urmează trofeul Juan Gamper, trafiţionalul meci de prezentare de pe Nou Camp, care va fi în compania echipei mexicane UNAM Pumas.

ADVERTISEMENT

La ultimul joc pe pământ american Xavi Hernandez a început cu ter Stegen în poartă, Arajuo, Christensen, Edu Garcia şi Jordi Alba pe fund, De Jong, Busquets şi Gavi la mijloc, Rapihna, Lewandowski şi Dembele în atac, pentru ca apoi în trei serii succesive, minutele 46, 63 şi 76, să efectueze nu mai puţin de unsprezece înlocuiri.

ADVERTISEMENT