Fotbal international

VIDEO / Brazilia, dublu ŞOC! Bătută de Falcao, Neymar ELIMINAT!

UPDATE / ORA 8:10 / Brazilia a cedat în faţa Columbiei, scor 0-1, singurul gol al partidei fiind marcat de Muriel, în minutul 36. În urma acestui rezultat, Brazilia cade pe locul doi în grupă,...
18.06.2015 | 08:14
VIDEO  Brazilia dublu SOC Batuta de Falcao Neymar ELIMINAT
ADVERTISEMENT

UPDATE / ORA 8:10 / Brazilia a cedat în faţa Columbiei, scor 0-1, singurul gol al partidei fiind marcat de Muriel, în minutul 36. În urma acestui rezultat, Brazilia cade pe locul doi în grupă, fiind despărţită de Venezuela, prima clasată, şi Columbia, locul trei, doar de golaveraj. Venezuela are un singur meci şi joacă la noapte, de la 2:30, cu Peru, echipă învinsă de Brazilia.

Înfrîngerea în faţa Columbiei nu este singura lovitură grea primită de brazilieni. Neymar jr. a fost eliminat după un conflict iniţiat de el şi încheiat de Bacca, atacantul Sevillei, care a fost de asemenea eliminat. Imediat după fluierul arbitrului, Neymar a şutat într-o minge care l-a lovit pe Armentero. A intervenit Muriel pentru a încerca să calmeze spiritele, însă brazilianul a părut că îl loveşte uşor cu capul pe acesta. A intervenit Bacca şi l-a împins energic pe starul Barcelonei. Ambii au fost eliminaţi în drum spre vestiare. Vor lipsi în ultimul meci din grupă, dar şi cel puţin un meci din fazele eliminatorii, în cazul în care echipele lor vor ajunge acolo.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Brazilia şi Columbia din grupa C de la Copa America se va juca joi dimineaţă de la ora 03:00. Partida va fi una pentru specială pentru Neymar, în care se va întîlni din nou cu Zuniga, cei doi fiind protagoniştii unuia dintre cele mai controversate dueluri din anul 2014.

Zuniga accidentat grav pe Neymar în spate la un duel din finalul meciului din sferturile de finală de la CM 2014 şi “naţionala carioca” era văduvită de cel mai bun jucător al ei înaintea semifinalei cu Germania, care s-a încheiat cu un măcel, 1-7.

ADVERTISEMENT

Aproape să rămînă paralizat

În minutul 88 al meciului din sferturile de finală ale Campionatului Mondial, Brazilia conducea cu 2-1 Columbia. Neymar avea mingea, însă faza era inofensivă pentru poarta columbienilor. Zuniga l-a lovit în spate cu genunchiul pe Neymar şi starul brazilian a simţit o durere insuportabilă. După acel contact, starul “carioca” nu putea să iasă pe picioare de pe teren şi a fost dus afară cu targa.

VEZI VIDEO:

Cîteva ore mai tîrziu a fost dat raportul oficial, Neymar avea ruptură de vertebră şi era indisponibil pentru meciul din semifinale cu Germania. A fost zi de doliu naţional în Brazilia, echipă care vroia cu orice preţ titlul  mondial pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Ulterior, după cîteva controale, Neymar trebuia să se simtă norocos. Dacă Zuniga avea o intervenţie puţin mai tare, brazilianul rămînea paralizat şi putea spune adio carierei de fotbalist.

S-au împăcat după 3 luni

Brazilienii au fost umiliţi în semifinale de Germania, scor 7-1, deşi jucătorii şi suporterii sud-americanilor promiteau să răzbune pe teren accidentarea starului lor. Au curs rîuri de cerneală în cotidianele de sport pe acest subiect, însă ecourile s-au calmat după încheierea turneului final.

ADVERTISEMENT

Zuniga şi-a cerut scuze imediat după incident spunînd că nu a vrut niciodată să îi facă rău lui Neymar. Brazilianul a stat pe bară două luni după accidentare şi în luna septembrie a anului 2014 a declarat că îi acceptă scuzele fundaşului columbian.

Faţă în faţă după un an

Un an mai tîrziu, Neymar şi Zungia sînt din nou faţă în faţă într-un duel dintr-o competiţie importantă. Duelul este unul crucial pentru Columbia, care a pierdut surprinzător în faţa Venezuelei, scor 0-1 şi e eliminată de la Copa America dacă pierde şi cu Brazilia.

Echipa lui Carlos Dunga a obţinut o victorie chinuită, 2-1 cu Peru în primul meci. Este unul dintre cele mai interesante dueluri de la Copa America, între două echipe aflate în top 5 al celor mai bune naţionale din lume. Columbia trebuie să obţină măcar un egal pentru a rămîne în cursa pentru calificarea în sferturile de finală.

Neymar şi Zuniga sînt anunţaţi titulari pentru duelul din grupa C, care va avea loc joi de la ora 03:00. Echipele probabile:

Brazilia (4-2-3-1): Jefferson – Dani Alves, Silva, D. Luiz, Filipe Luis – Fernandinho, Elias – Fred, Willian, Neymar – Tardelli. Antrenor: Carlos Dunga.

Columbia (4-3-1-2): Ospina – Zuniga, Zapata, Murillo, Armero – Cuadrado, Sanchez, Valencia – Rodriguez – Falcao, Bacca. Antrenor: Jose Pekerman.

ADVERTISEMENT