News
notix pixel id

Video. Ninsoare de iarnă adevărată pe Valea Prahovei. Zăpada i-a bucurat pe turiști

A nins ca în povești pe Valea Prahovei. Zăpada timpurie a adus bucurie puținilor turiști prezenți în stațiunile montane. Și, dacă ninsoarea va continua și zăpada se va menține, este posibilă și deschiderea pârtiilor.
18.11.2021 | 14:25
Video. Ninsoare de iarnă adevărată pe Valea Prahovei. Zăpada i-a bucurat pe turiști
Video. Ninsoare de iarnă adevărată pe Valea Prahovei. Zăpada i-a bucurat pe turiști. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Se anunță noi straturi de zăpadă la munte, precum în cazul unor zone situate la mare altitudine. Temperaturile vor scădea, dar nu vor fi schimbări dramatice de climă.

În cazul celor care vor să meargă la munte în această perioadă, sunt prognozate schimbări de temperatură de la o zi la alta, fără însă a fi schimbări radicale. Prin urmare, între 15 și 18 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de doar 2 și 4°C.

Unde au apărut deja primele straturi de zăpadă

În dimineața zilei de joi, 18 noiembrie, începuse să cadă ninsori pe Valea Prahovei, stratul de zăpadă fiind deja unul destul de consistent.

ADVERTISEMENT

La Fundata, o localitate situată în cel mai înalt punct din întreaga țară, stratul de zăpadă are deja peste 15 centimetri.

De asemenea, pe Transfăgărășan, muncitorii de la drumuri acționează să deszăpezească șoseaua de prima ninsoare a anului.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în următoarele zile

Meteorologul de serviciu a detaliat, la Realitatea PLUSm, felul în care va fi vremea și limitele între care o să varieze valorile termice în zilele următoare:

„Ne așteptăm la o scădere a valorilor termice. Scădere nu foarte diferită față de ieri, cu cel mult 2-3 grade. Ieri am înregistrat 10-14 grade pe partea de Vest, astăzi ne așteptăm la 7-8 grade acolo”, a precizat acesta.

ADVERTISEMENT

Turiștii nu se vor bucura de prea mult soare

De asemenea, meteorologul a anunțat că turiștii nu se vor bucura de prea mult soare în aceste zile, fiindcă cerul va fi înnorat și există șanse de precipitații.

„Vreme în general închisă, ne așteptăm să și plouă, în zone de munte ne așteptăm la ploi. Cerul va fi variabil, mai mult noros, condițiile pentru ploi slabe sunt reduse”, a mai adăugat meteorologul.

ADVERTISEMENT

Temperaturile vor scădea. Ce zonă va fi cea mai afectată

El ne spune că de vineri temperaturile medii vor scădea consistent, iar în partea de nord a României pot fi șanse de precipitații locale.

„Mâine temperaturile vor fi mai coborâte decât mediile mulți anuale. În jumătatea de Nord ne așteptăm la ploi locale iar în zonele de munte ne așteptăm la ninsori în prima parte a zilei. Încă din cursul nopții își vor face simțită prezența”, a anunțat acesta.

ADVERTISEMENT

„Vor fi depuneri de zăpadă chiar din noaptea asta, însă nu va fi un strat consistent”, a declarat pe final meteorologul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri